ABD, koronavirüs nedeniyle tüm dünyadaki doktorları ülkesinde çalışmaya davet etti

Dünyada hızlıca yayılan koronavirüs sebebiyle çok sayıda ülke, salgına karşı tedbirler almaya devam ediyor

Fotoğraf: AP

Salgına karşı hastane kapasitesi ve tıbbi malzemelerde sorun yaşamak istemeyen çok sayıda ülke, çalışmalarını hızlandırarak koronavirüsü kontrol altında tutmaya çalışıyor.

Açıklanan son verilere göre, yaklaşık 86 bin vaka sayısıyla Çin ve İtalya'yı geride bırakan ABD, pandeminin yeni merkezi haline geldi.

Salgını kontrol altında tutmaya çalışan ABD, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla tüm dünyadaki sağlık çalışanlarını kendi ülkesine davet etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Dışişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabında yaptığı bir paylaşımla, dünyadaki sağlık uzmanlarını koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmak üzere ülkesine çağırdı. 

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Tıp uzmanları için H ve J vizelerine dair güncelleme: Başka bir ülkede olup da ABD'de bir çalışma veya değişim vizesi ile iş arayan tıp uzmanlarını, özellikle de Kovid-19'un tedavisi veya durdurulması üzerine çalışanları, en yakın elçilik veya konsolosluğa vize randevusu için başvurmaya davet ediyoruz

 

Öte yandan halihazırda ABD'de bulunan yabancı sağlık çalışanlarının başvurması durumunda oturum sürelerinin uzatılabileceği de duyuruldu.

Son sınıf tıp öğrencileri, doktor olarak göreve başladı

ABD'de sağlık sisteminin kapasitesini artırmak için Boston Üniversitesi harekete geçti.

Üniversitenin tıp fakültesi tarafından alınan kararla, salgın nedeniyle son sınıfta okuyan tıp öğrencileri doğrudan doktor olarak atandı.

Fakülteden öğrencilerine gönderilen açıklamada, Massachusetts eyaletinde bulunan dört tıp fakültesinin ortak karar alarak son sınıf öğrencilerini Nisan ayında mezun etme kararı aldığı belirtildi.

Acil durum hattına bir gün içerisinde 6 bin 500 çağrı geldi

Vaka sayılarının artmasıyla birlikte New York sakinlerinin acil durum hattı olan 911 aramalarında yeni bir rekor kırıldığı belirtildi.

Acil durum hattına bir gün içerisinde 6500 çağrı bırakılırken, bu rakamın 11 Eylül saldırılarından bu yana görülen en yüksek rakam olduğu ifade edildi.

ABD’de vaka sayısı kaç oldu?

Son açıklamalara göre,  ABD’de  vaka sayısı 85 bin 996’ya çıkarken bin 296 kişi hayatını kaybetti. Böylece ABD, salgının ilk çıktığı Çin’i vaka sayısında geçerek salgının merkezi haline geldi.

Koronavirüs salgının başlamasının ardından ABD'de sağlık sistemi ve tedavi kapasitesinin yetersizliği tartışma konusu olmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU