Sıtma ilacının koronavirüs tedavisinde işe yaradığı sonucuna ulaşan Prof. Raoult, ölümle tehdit ediliyor

Profesörü tehdit eden kişilere "'kamu hizmeti yürütenleri öldürmekle tehdit etmek ve gözdağı vermek" suçlamasıyla soruşturma açıldı

Fotoğraf: AP

​F​ransa'nın Marsilya Üniversite Hastanesi’nde yapılan testlerde ​yeni tip koronavirüs tedavisinde klorokin ilacının kullanılabileceği belirtildi.​ ​Aslen ​sıtma​ ​​tedavi​sinde ​kullanılan klorokin​ ile ilgili testleri Profesör Didier Raoult yürüttü.

Dr. Raoult, klorokini yeni tip koronavirüse yakalanan 24 kişide test etti, hastaların yüzde 75'i de iyileşti. İyileşme sürecinin 6 gün sürdüğü ifade edildi. Fransa’nın resmi gazetesinde yayımlanan kararnamede klorokinin Kovid-19'un tedavisinde doktor kontrolünde kullanabileceği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak bugün Fransız basınında Prof. Raoult’u tehdit eden kişiler hakkında soruşturma açıldığı ifade edildi.

Euronews’in aktardığına göre Prof. Raoult'u arayan kimliği belirsiz bir kişinin "Yarın saat 14.00'e kadar bu saçmalıkları dile getirmeye son vermezsen, olacakları görürsün" sözleriyle tehdit ettiği belirtildi.

Bir gün sonra Raoult'a gönderilen mesajlarda ise "Klorokin ilacıyla ilgili sözlerinden geri adım atman için 4 saatten az süren var" denildi.

Prof. Raoult'u tehdit eden şahıslara 'kamu hizmeti yürütenleri öldürmekle tehdit etmek ve gözdağı vermek' suçlamasıyla soruşturma açıldı.

 

Euronews, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU