Koronavirüs: Trump kendi otellerini de hükümet desteğinden mahrum bırakmayacak

ABD başkanının koltuğunu şirketlerinin kazancını arttırmak için kullandığı iddiaları sürüyor

Eleştirilere cevap veren Trump, zengin olduğunu kendisini seçmeden önce halkın zaten bildiğini söylüyor (AP)

Koronavirüs salgınından etkilenen aile şirketlerinden herhangi biri için, devletin ekonomik desteğini kabul edip etmeyeceği sorulan ABD Başkanı Donald Trump, "Bilmiyorum" yanıtını verdi.

Cumartesi öğleden sonra Beyaz Saray'da pandemiyle ilgili bir bilgilendirme toplantısında bu soru yöneltildiğinde Trump şunları söyledi: 

Bilmiyorum. Sahip olduklarım için hangi devlet desteklerinin uygun olacağını henüz bilmiyorum. Otellerim var.
Seçildiğimde herkes otellerim olduğunu biliyordu. Seçildiğimde başarılı bir kişi olduğum da biliniyordu, yani bu da o şeylerden biri.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ın aile şirketinin sahip olduğu New York ve Washington'daki otellerde personel sayısının azaltılması, Florida'daki konaklama yeri olarak kullandığı Mar-a-Lago'nun kapatılması, Los Angeles ve Miami'deki golf sahalarının kilit vurması ve Las Vegas'taki bir otelinin yeni rezervasyon almayı durdurmasını New York Times'in haberleştirmesinden kısa süre sonra, Trump bu konuşmayı yaptı.

Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

Oteller ve diğer her şey düşünüldüğünde, herkes ne yapıyorsa benim de onu yapmam gerekir. Muhtemelen bunları kapatmaya karar vereceğim (...) İnsanların otellerde veya toplanılan diğer yerlerde bir araya gelmesini istemeyiz.
Sonuçta otel, gece kulübü ve insanların toplandığı bu gibi yerlerden çok fazla var bende.

Trump'ın başkanlığından yararlanarak şirketlerine çıkar sağlıyor olabileceği iddiasına kadar varan tartışmalar sürüyor.
 


ABD Temsilciler Meclisi Denetim ve Reform Komitesi'nin Demokrat başkanı Carolyn Maloney, Trump için "Devlet kuruluşlarını kendi şirketleri için para harcamaya yönlendirerek alenen kendini zenginleştiriyor ve yabancı kuruluşlar da bu yönetime yaranmak için onun şirketlerinin kapısını aşındırıyor" demişti.

Başkan Trump geçen yıl dünya liderlerinin buluştuğu G7 zirvesine, kendine ait Doral golf tesislerinde ev sahipliği yapacağını duyurmuştu. Fakat daha sonra tepkiler yükselince geri adım atarak, her ne kadar sonradan koronavirüs salgını yüzünden iptal edilmiş olsa da, toplantıyı başkanlığa ait sayfiye yerlerinden Camp David'e taşımıştı.

Trump'ın başta Mar-a-Lago olmak üzere kendi mülklerine sıklıkla yaptığı ziyaretlerin, onu korumakla sorumlu gizli servis görevlileri için buralara ücret ödenmesi nedeniyle, vergi mükelleflerinin cebine yansıdığı iddiaları da bulunuyor.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU