Dikkatli izleyiciler 2010 yapımı Disney animasyonundaki “korona” detayını fark etti

Çok sayıda film, televizyon dizisi ve kitap için, salgını ‘öngörmüş’ oldukları söylendi

Disney’in animasyon filmi Karmakarışık’ın (Tangled) hayranları filmle mevcut küresel koronavirüs salgını arasında ilginç bir tesadüf yakaladı.

Filmde Rapunzel günlerini, dünyanın geri kalanından, daha doğrusu, Corona krallığından izole şekilde, bir kuleye kapatılmış olarak geçiriyor.

Hayranlar, Kovid-19’un yayılmasını yavaşlatmak için kendilerini de tecride almışken, bu ironiye dikkat çekti.

"@Disney #Tangled, zorla tecritte tutulan bir kızı anlatıyor, yaşadığı yerin adıysa.... Corona! #covid19UK #QuarantineLife #isolationfilmclub #ConspiracyTheories"
 


"Corona bir ada krallığı ve Disney’in 2010 yapımı uzun metrajlı animasyon filmi Tangled’da Rapunzel’in doğduğu yer.

Aynı zamanda hatırı sayılır bir tecrit süresinin sonunda Rapunzel’in müstakbel eşi/ prensiyle de tanıştığı yer.

Sadece söylüyorum."
 


"Tangled filmini hatırlıyor musunuz? kızın kaleye kapatılmasını?? SANKİ kapatıldığı kalenin adı da CORONA kalesiydi... bir peri masalında yaşamıyor olmamız üzücü, dürüst olmak gerekirse ben bir kalede tıkılı kalmayı tercih ederdim"
 


Koronavirüs testleri pozitif çıktıktan sonra eşi Rita Wilson’la sosyal izolasyona başlayan oyuncu Tom Hanks, geçenlerde en sevdiği daktilolarından birinin markası Corona olduğu için artık onu sevmediği şeklinde bir espri yapmıştı.

The Simpsons hayranları da bu ay içinde benzer bir iddiada bulunmuş, 4. sezonda küresel bir salgını konu alan bir bölüme işaret etmişti.

“Marge in Chains” isimli bölümde bir haber metni “Osaka Gribi’nden” duyulan korkuyu anlatıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başka bir sahnede hastalık taşıdığı görünüşünden belli bir Japon fabrika işçisinin, daha sonra ABD’ye yollanan bir paketin içine öksürdüğü görülüyor.

Bunun sonucunda Springfield sakinlerinin çoğu hastalanıyor.

Öte yandan hastalığın Çin’in Vuhan kentinden çıktığına değinmekte fayda var, Japonya’nın Osaka şehrinden yaklaşık 2 bin kilometre uzakta.

Kamuoyunu yıllardır küresel bir salgın konusunda uyaran gerçek figürler içinde Bill Gates, grip ve hastalık uzmanları ve hükümet yetkilileri yer alıyor.

Hayran teorisinin doğru çıkıp çıkmadığını görmek adına Karmakarışık’ı izlemeyecekseniz de sosyal izolasyon esnasında izleyebileceğiniz filmler listemizi görmek için tıklayabilirsiniz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU