İstanbul Valisi: Kesinlikle evde kalmamız gereken bir dönemdeyiz, "Bana bir şey olmaz" diyenler herkese zarar verir

Evde kalmanın önemini hatırlatan Vali Yerlikaya İstanbullulara seslendi: “Kendimizi, sevdiklerimizi, komşularımızı ve ülkemizi düşünerek hareket etmemiz gereken bu dönemde evlerinizden dışarı çıkmayınız”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya / Fotoğraf: AA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, tedbirli olmanın toplum sağlığı açısından kaçınılmaz bir zaruret olduğunu belirterek, "Bugün sahillerde, parklarda geçirilecek tedbirsiz zamanlar, yarın sevdiklerimizi üzecek durumlara dönüşmesin. Kendimizi, sevdiklerimizi, komşularımızı ve ülkemizi düşünerek hareket etmemiz gereken bu dönemde evlerinizden dışarı çıkmayınız. Bu topyekun bir mücadeledir. Mücadelemizi tavizsiz uygulayacağız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Vali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele edildiğini anımsatarak, yetkili bütün makamlar ve İstanbul Valiliğince sürekli tedbirler alınarak vatandaşlarla paylaşıldığını kaydetti.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca açıklanan 14 kurala kesinlikle uyulması gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, şunları söyledi:

Kişisel hijyen tedbirlerine dikkat edilmesi ve zorunlu ihtiyaçlar dışında evlerden dışarı çıkılmaması gerekmektedir. Bu süreç, kesinlikle evlerimizde kalmamız gereken çok önemli bir tedbir dönemidir. 

'Ben sağlıklıyım, bana bir şey olmaz. Evde sıkıldım, dışarı çıkmak benim için sorun olmaz. Herkes evinde zaten, ben çıkabilirim. Temiz hava iyi gelir...' diyenler, kendisine, sevdiklerine ve çevresindekilere çok büyük zararlar verebilirler. 

Tedbirli olmak, toplum sağlığı açısından kaçınılmaz bir zarurettir. Bugün sahillerde, parklarda geçirilecek tedbirsiz zamanlar, yarın sevdiklerimizi üzecek durumlara dönüşmesin. 

Kendimizi, sevdiklerimizi, komşularımızı ve ülkemizi düşünerek hareket etmemiz gereken bu dönemde evlerinizden dışarı çıkmayınız. Bu topyekun bir mücadeledir. Mücadelemizi tavizsiz uygulayacağız. Sabır, anlayış ve destekleriniz için teşekkür ediyorum.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU