İran'da "koronavirüsten koruyor" diye satılan sahte içkiden 194 kişi öldü

Fars eyaletinin Acil Durum Merkezi Başkanı Muradiyan, sahte içki zehirlenmelerine ilişkin, “Maalesef sosyal medyada alkolün koronavirüsü kontrol edebileceğine dair söylentiler bu tabloda rol oynadı” dedi

Fotoğraf: AFP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını İran’da hızla yayılmaya devam ederken, ülkede vaka sayısı 20 bin 610’a çıktı.

İran'da son 24 saatte 123 kişi daha hayatını kayberken, toplam ölü sayısı 1556’ya yükseldi.

Salgının can aldığı İran’da, "koronavirüse iyi geliyor" diye satılan sahte içkilerden zehirlenenlerin de sayısı artıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sahte içkiden ölenlerin sayısı 194’e yükseldi

İran'da, 6 Mart'tan bu yana koronavirüsten koruduğu iddiasıyla kullandıkları sahte içkiden zehirlenenlerin sayısı bini aşarken bir günde hayatını kaybedenlerin sayısı 194'e çıktı.

İran resmi ajansı IRNA'ya konuşan Ahvaz Cundişapur Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sözcüsü Ali İhsanpur, Huzistan eyaletinde alkol zehirlenmesi nedeniyle hastanelere başvuranların sayısının 673'e yükseldiğini belirterek, eyalette hastanelere başvuranlardan hayatını kaybedenlerin sayısının ise 63'e çıktığını belirtti. 

Fars eyaletinde 66 kişi hayatını kaybetti

Fars eyaletinin Acil Durum Merkezi Başkanı Muhammed Cevad Muradiyan da eyalette şu ana kadar alkol zehirlenmesi nedeniyle 475 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi.

Bugüne kadar zehirlenenlerden 66 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Muradiyan, "Maalesef sosyal medyada alkolün koronavirüsü kontrol edebileceğine dair söylentiler bu tabloda rol oynadı." dedi.

Öte yandan Rezevi Horasan eyaletine bağlı Türbet Cam ilçesin de sahte içki tüketen 13 kişinin zehirlendiğini belirtilirken, tedavi altına alınanlardan 1 kişinin öldüğü 2 kişinin ise durumlarının ağır olduğunu bildirildi.

Huzistan, Fars ve Rezevi Horasan eyaletlerinde can kayıplarının artmasıyla İran genelinde sahte içkiden yaşamını yitirenlerin sayısı 194'e ulaştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU