Ateş Kara: Kovid-19 hastalığı geçiren oyuncunun hayatının geri kalanında futbol oynayamama ihtimali çok yüksek

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Kovid-19'un sadece yaşlılar için değil, gençler için de tehlikeli olduğunu söyleyerek, "Bu hastalığı öyle veya böyle hafife almamamız lazım" dedi

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin katıldığı NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. 

Kovid-19'un hafife alınabilecek bir hastalık olmadığını belirten Kara, hastalık sonrası akciğerlerde hasar bıraktığını söyledi. 

Ateş Kara, Kovid-19'un tehlikeli sonuçlar doğurduğunu ve vaka sayısının erken görülmesi halinde başarışı olunabileceğini bildirerek, şöyle konuştu: 

Singapur çok güzel bir örnek. Vaka sayılarını erken gördüler, daha bilgiler bu kadar yokken gördüler. Çok başarılı oldular vaka sayısını da minumumda tutarak bu tabloyu atlattılar. Çin'i söylüyoruz fakat bugün ülkede görülen vakaların tamamı Çin'in dışından gelenler oluşturuyor.

"Hastalığı geçiren bir oyuncunun, futbol oynamama ihtimali çok yüksek"

Kovid-19'la ilgili bir kaç noktanın önemle vurgulanması gerektiğini vurgulayan Kara, "Bu hastalığı öyle veya böyle hafife almamamız lazım. Bu hastalık ağır ve ölümcül bir hastalık. İnsanların kendini iyi hissetmesi gerekebilir. Bu hastalık gerçekten ağır gidiyor. Evde kalmamız gerekiyor. Hastalıktan büyük kesim iyileşiyor ama iyileşenlerin de akciğerlerinde hasar bırakıyor. Bir futbolcu bu hastalığı geçirdikten sonra hayatının kalan kısmında futbol oynayamama ihtimali çok yüksek" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, NTV

DAHA FAZLA HABER OKU