Facebook, koronavirüsün yayılmasını önlemek için Sağlık Bakanlığı ile ortak çalışacak

Şirket, Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya platformundaki bilgilendirici paylaşımları için reklam kredisi ayıracak. Yeni kurulan Koronavirüs Bilgi Merkezi'nde, kullanıcıların doğru bilgilere ulaşabilmesi sağlanacak

Fotoğraf: Pixabay

Sosyal medya devi Facebook, koronavirüsün (Kovid-19) Türkiye'deki yayılımını önlemek için Sağlık Bakanlığı ile ortak çalışma yürütüyor.

Dünya geleninde yayılmaya devam eden Kovid-19'un olumsuz etkilerini azaltmak isteyen Facebook,  platformdaki yanlış bilgilerin ve zararlı içeriklerin yayılmasını engellemek ve insanların bölgesel ve yerel sağlık kuruluşlarıyla bağlantı kurabilmelerini sağlamaya çalışıyor.

Bu doğrultuda, bugünden itibaren Türkiye'deki Facebook kullanıcıları, platform üzerinden kendilerini Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesine yönlendiren açılır iletiyle karşılaşacak.

"Koronavirüsün Yayılmasını Önlemeye Yardımcı Ol" başlıklı ileti, Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan son bilgilere bakarak yeni koronavirüsün yayılmasını önlemeye teşvik edecek.

BAKANLIK.JPG
Facebook'ta yer alan söz konusu ileti, kullanıcıları Sağlık Bakanlığı'nın resmi sitesine yönlendiriyor / Fotoğraf: Facebook

 

Bakanlığa reklam kredisi

Şirket aynı zamanda, kendisine bağlı Facebook ve Instagram platformlarını etkin bir şekilde kullanan bakanlığın konuyla ilgili bilgilendirici paylaşımlarını çok daha geniş kitlelere ulaştırmasına yardımcı olmak için reklam kredisi ve teknik destek de sağlayacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Facebook Ortadoğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, şunları söyledi:

"Bu sorumluluk, bireylerin alacağı önlemlerin koronavirüsün ülkemizdeki yayılma hızını azaltabileceği bu kritik dönemde daha da büyük bir önem kazandı. Biz de Facebook olarak, ülkemizdeki insanların Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan en son bilgilere en hızlı şekilde ulaşabilmeleri adına gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Platformlarımız üzerinden Türkiye’deki insanların aileleriyle, arkadaşlarıyla ve kendileriyle aynı ilgi alanlarına ve amaçlara sahip bireylerden oluşan topluluklarla bir araya gelebildikleri ve birbirlerine destek oldukları alanlar sunabilmenin önemini çok iyi biliyoruz"

Platformlarında koronavirüs ile ilgili yanlış ve zararlı bilgilerin yayılmasını engellemek isteyen Facebook, Türkiye’deki kullanıcılarına açılır ileti gösterilmesi ve Sağlık Bakanlığı’na finansal ve teknik destek sunulması da dahil olmak üzere bir dizi önlem aldığını duyurdu.

Doğruluk kontrolü firmalarına 2 milyon dolar bağış

Bu doğrultuda koronavirüs adına panik yaratan, virüsü tedavi ettiğini ya da bulaşmasını engellediğini iddia eden tüm reklamları engelleme kararı alan Facebook, aralarında Türkiye'den iki doğruluk kontrolü partnerinin de yer aldığı uluslararası bağımsız doğrluk kontrolü kuruluşlarına iki milyon dolar yardımda bulunduğunu açıkladı.

Şirket, önümüzdeki günlerde kullanıcıların Facebook Haber Kaynaklarının en üstünde yer alacak koronavirüsle ile ilgili son haberleri, bilgileri, kaynakları ve önerileri bulabilecekleri bir alan sunacak olan Koronavirüs Bilgi Merkezi’ni de Türkiye’de kullanıma sokacak.

Koronavirüs Bilgi Merkezi’nde, Dünya Sağlık Örgütü gibi küresel kuruluşların ve ulusal sağlık kuruluşlarının paylaştığı son gelişmelerin yanı sıra sosyal mesafe ve salgının yayılmasını engelleme ile ilgili makaleler, videolar ve gönderiler yer alacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU