Market ve pazarlarda koronavirüs önlemleri genişletildi… Artık sebze ve meyveler ellenmeyecek

Ticaret Bakanı Pekcan, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, market ve pazarlardaki ürünlerim hijyen koşulları sağlanmadan satışa sunulmayacağını ifade etti

Fotoğraf: AA

Türkiye’de yeni tip koronavirüs  (Kovid-19) salgınına karşı tüm kurumlar tedbirleri genişletirken, Ticaret Bakanlığı da önlemler kapsamında market ve pazarlardaki ürün satışına yeni kriterler getirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, artık market ve pazarlardaki ürünlerin hijyenik koşullara dikkat edilerek satılacağını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tüketicilerin artık pazarlarda, marketlerde ürünleri elle seçemeyeceğini bildiren Pekcan, "Pazar yerlerinde tezgah aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak. Tezgah aralarında kasa ve ambalajlar bulundurulmayacak" dedi.

Bu süreçte Ticaret Bakanlığı olarak da gerek tüketicilere ve ticaret erbabına yönelik tedbirleri vakit kaybetmeden hayata geçirdiklerini belirten Pekcan, iç ve dış ticaretin kesintisiz akışını sağlamak ve sektörlerin olumsuz etkilenmemesi için çalıştıklarını ifade etti.

Pekcan, perakende ve toptan satışlara yönelik alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

Market, manav ve pazar yerlerinde ambalajsız şekilde satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulacak.

Belediyelerce pazar yerleri ile toptancı hallerinde dezenfeksiyon çalışmaları ihmal edilmeyecek gerekli ve yeterli hijyen önlemleri alınacak.

Pazar yerlerinde tezgah aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak, tezgah aralarında geçiş yerlerinde sıkışıklığa neden olacak kasa ve ambalajlar bulundurulmayacak.

Pazar yerleri, toptancı halleri ve diğer satış yerlerinde çalışan ve görev yapan herkes hijyen konusunda bilgilendirilecek ve hijyen kurallarına uygun davranacak.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU