NBA'de hızla yapılan Kovid-19 testlerine Blasio'dan tepki: Testler, zenginler için değil hastalar için yapılmalı

Yeni tip koranavirüs test kitlerinin yeterli olmadığı ABD'de NBA oyuncularının hızlı bir şekilde test yaptırması tepki çekti

Fotoğraf: Reuters

Tüm dünyada hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, Amerika Birleşik Devletleri'nde de etkisini göstermeye devam ediyor. 

Ülkede yeteri kadar test kiti bulunmamasına rağmen, Amerikan Basketbol Ligi (NBA) oyuncularının testlerinin hızlıca yapılması tepkileri de beraberinde getirdi. 

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, resmi Twitter hesabından Brooklyn Nets'ten 4 oyuncunun Kovid-19 testiyle ilgili bir haberi alıntılayarak bu duruma tepki gösterdi. 

Blasio, paylaşımında şunları söyledi:

Onlara geçmiş olsun diyor hızlı bir şekilde iyileşmelerini diliyoruz. Kusura bakmayın ama test yaptırmayı bekleyen kritik hastalar varken tüm bir NBA takımına test uygulanmamalı. Testler zenginler için değil hastalar için yapılmalı.

 

 

NBA Sözcüsü Mike Bass ise Blasio'nun değerlendirmesine katılmadığını belirterek, "Halk sağlığı yetkilileri ve takımın doktorları, NBA oyuncularının birbirleriyle ve halkla doğrudan temasları ve sık seyahat etmeleri nedeniyle virüsün yayılmasını hızlandırabileceklerinden endişe duyuyor" şeklinde konuştu. 

Brooklyn Nets'in aralarında Kevin Durant'ın da olduğu 4 oyuncusunda Kovid-19 görülmesinin ardından NBA'deki vaka sayısı 7'ye yükselmişti. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU