Ankara Üniversitesi'nden sosyal medyada yayılan koronavirüs videosu hakkında açıklama

Üniversite, videodaki doktorun ifadelerini de içeren bir açıklama paylaştı

Fotoğraf: Twitter

Ankara Üniversitesi, kendisine bağlı tıp fakültesi olan İbni Sina Hastanesi'nde çekildiği belirtilen videoyla ilgili açıklamada bulundu.

Videoda bir uzman doktorun "Aslında baya kontrollü gidiliyordu ama umre işi mahvetti. Artık binleri bulmaya başladı vakalar" ifadeleri yer alıyordu.

Konuyla ilgili incelemenin başlatıldığı belirtilen açıklamada Uz. Dr. G. Çınar'ın ifadelerine yer verildi.

Üniversitenin sosyal medya hesabından, “Bugün sosyal medyada dolaşan Hastanemizle ilgili video görüntüsü hakkında Uz. Dr. G. Çınar'ın açıklaması ektedir” denilerek, “Konuyla ilgili inceleme başlatılmış olup gerekli uyarılar yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Çınar ise şu açıklamayı yaptı:

COVID-19 küresel salgınının ülkemizi de etkilemesi sonucu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesinde yaklaşan enfeksiyon salgınına yönelik hastane hazırlıkları, sağlık alt yapısının yeniden düzenlenmesi, eylem planı, personelin uyum eğitimi çalışmaları gibi faaliyetler içinde, çok az uykuyla, çok yoğun çalışmayla günlerdir yer aldım, yer almaya da devam ediyorum.

Uyum eğitimlerinin birinde durumun önemini daha iyi anlatabilmek ve eğitime katılanları bu zorlu süreç için hazırlayabilmek için bazı yurtdışından gelen vakalarla ilgili örnekler verdim, olumsuz bir senaryo üzerinde konuşma yaptım. Amacım, hastanede malzeme eksiklikleri de dahil olmak üzere yaşayabileceğimiz zorlu süreci daha iyi ifade edebilmek ve hastane personelinin süreci daha iyi sahiplenmesini sağlayabilmekti. Siyası ya da infial amaçlı bir söylemim yoktur, asla da olamaz. Maalesef, gizli kaydedilen konuşmamın kasıtlı olarak sadece küçük bir kısmı sosyal medyada paylaşılmıştır. Konuşmamın tamamı kaydedilip paylaşılabilseydi olumsuzluk yaratma amacım olmadığı anlaşılabilirdi.

Ancak, gelinen bu noktada hizmet içi eğitim sırasında kullandığım bazı hatalı sözcüklerin toplumda çok farklı bir algıya sebep olabildiğini gördüm. Çok üzgünüm. Bundan sonraki süreçte daha dikkatli olacağım, hastalarıma, üniversiteme, ülkeme hizmet için yoğun çalışmalarıma devam ederken sözcüklerimi daha özenli seçeceğim.

Toplumsal olumsuz bir algıya neden olduğum için de herkesten özür diliyorum.

Saygılarımla Uz. Dr. Güle Çınar

Sosyal medyada paylaşılan videoda ise şöyle: 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU