Katar Havayolları çalışanı: Yetkililer koronavirüsü işçiler arasında yaymak istiyor

Katar Havayolları, Sivil Havacılık Genel Otoritesi ve Sağlık Bakanlığı, Independent Arabia’nın söz konusu video hakkındaki sorularını yanıtlamaktan kaçındı

Fotoğraf: İHA-Arşiv

Aktivistler tarafından sosyal medyada paylaşılan ve kendisini Katar Havayolları çalışanı olarak tanımlayarak, Katarlı yetkililerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişilere karşı muamelesini eleştiren bir kişinin videosu tepkilere yol açtı.

Söz konusu kişi videosunda, "Yetkililerin virüsü yaymak istediklerinden eminim. Karantina değil, hayvan barınağına yakın bir yerdeyiz. Katar'ın başkenti Doha'ya 30 kilometre uzaklıktayız. Lütfen bana yardım edin. Biz koronavirüs salgınının ortasında sıkışıp kaldık ve kimse bizi umursamıyor" diye sitem etti.

Söz konusu videoya göre yataktan başka bir eşyanın olmadığı bir odada karantinaya alınan kişi, "Telefonumun şarjı bitmek üzere. Burada elektrik bile yok. Buradaki yetkililer görüntü almamıza izin vermiyor. Bize yardım edin. Bize yardım edin" dedi.

 

Videonun devamında, bir otobüs başında toplanan diğer çalışanların bulunduğu yeri işaret eden kişi, "Bu otobüs hastalarla dolu. Virüsü aramıza yaymak istediklerine eminim" şeklinde bir suçlamada bulundu.

Katar Havayolları, Sivil Havacılık Genel Otoritesi ve Sağlık Bakanlığı, Independent Arabia’nın söz konusu video hakkındaki sorularını yanıtlamaktan kaçındı.

Şarku'l Avsat'ın Independent Arabia kaynaklı haberine göre, bu olay, geçtiğimiz aylarda Uluslararası Af Örgütü’nün (Amnesty) Doha’nın işçi haklarına karşı tutumunu eleştirerek, bu durumu ‘insanlık dışı’ olarak nitelendirmesini hatırlattı.

Katar, tespit edilen 401 vaka ile koronavirüsten en fazla etkilenen ülkelerden biri oldu.

Hükümet, tüm uçuşları 14 gün süresince askıya alma kararının ardından, iki milyondan fazla kişinin yaşadığı ülkede koronavirüs salgınının daha da yayılmasının önüne geçmek amacıyla ilave tedbirler almak zorunda kaldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

independentarabia.com/node/102906

DAHA FAZLA HABER OKU