ABD, vatandaşlarına çek yazmaktan 300 milyar dolarlık verginin ertelenmesine kadar geniş bir paket sunacak

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'ın Kongre'ye 800 milyar dolarlık bir teşvik paketini öngören yasa tasarısı önerdiği haberleri hakkında, "Bu paket büyük olacak” dedi

ABD Başkanı Donald Trump ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin, günlük "koronavirüs değerlendirmesinde" konuştu/ Fotoğraf: Reuters 

Koronavirüs salgınında vaka sayısı 200 bine yaklaşırken, 6 bin 500 insanın hastalandığı ABD, radikal teşvik paketlerine hazırlanıyor. 

ABD Başkanı Donald Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Hazine Bakanı Mnuchin, Kovid-19 ile mücadele kapsamında düzenlenen günlük basın toplantısında konuştu. 

Birçok Amerikalının evinden çalıştığını söyleyen Trump, , "Evinizde kalın ve tadını çıkarın. Mecbur kalmadıkça bir yere gitmeyin. Bir gün bu podyumda duracağız ve 'biz kazandık' diyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

ABD Başkanı Trump, salgın nedeniyle küçük işletmeler ile hava yolları başta olmak üzere turizm sektörünün zor durumda olduğuna dikkati çekerek, bu alanda çalışanların zarar görmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. 

"Ekonomimizin çok hızlı bir şekilde düzeleceğini düşünüyorum" diyen ABD Başkanı, Beyaz Saray'ın Kongre'ye 800 milyar dolarlık bir teşvik paketini öngören yasa tasarısı önerdiği haberleri hakkında, "Bu paket büyük olacak” değerlendirmesini yaptı. 

"Havacılıkta durum, 11 Eylül'den kötü" 

Çok önemli bir teşvik planı üzerinde çalıştıklarını söyleyen Hazine Bakanı Mnuchin, havayolu ve otelcilik gibi kritik sektörlere kredi garantisi sağlanmasının yanı sıra işçiler için de bir teşvik paketinin görüşüldüğünü aktardı. 

Steven Mnuchin, hükümetin salgınının etkileriyle mücadele kapsamında hazırladığı ve Kongre’ye sunduğu ekonomik tedbirlerin ABD ekonomisine 1 trilyon dolar enjekte edeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Havayolu şirketlerinin üst yöneticileriyle bir araya geldiğini aktaran Mnuchin, "Durum havayolu şirketleri için 11 Eylül'de olduğundan daha kötü." dedi.

Vergi tatilinin devreye sokulacağını aktaran Mnuchin, vergi iadesi sürecinin 15 Nisan'a kadar uzatıldığını, 300 milyar dolara yakın vergi ödemesinin erteleneceğini söyledi. 

Hazine Bakanı ”Vergi tatili insanlara gelecek 6 ila 8 ayda para sağlayacak. Biz Amerikalılara gelecek iki haftada acilen çek gönderilmesi seçeneğini düşünüyoruz" söyledi. 

ABD medyasında yer alan haberlere göre her vatandaşa 1000 dolar destek sağlanması planı da masada. 

Salgının piyasalara etkisine de değinen Mnuchin, piyasaların kesinlikle açık kalacağını dile getirdi.


"İnşaat şirketleri maskelerini hastanelere versin"

Kovid-19 ile mücadele ekibinin başında bulunan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, piyasadaki N95 tipi maske ihtiyacına işaret ederek, inşaat şirketlerini ellerindeki maskeleri yerel hastanelere bağışlamaya davet etti. 

Görev gücünde yer alan ABD'li Doktor Anthony Fauci de ülkedeki virüs vakalarının gelecek 45 günde zirve yapabileceği uyarısında bulundu. 


AA

DAHA FAZLA HABER OKU