Koronavirüse yakalanan Burak Akkul'un eşi: Şimdi daha iyi, siyasetler üstü olan salgın polemik edilmemeli

Yeni tip koronavirüse yakalandığını duyuran TV programcısı Burak Akkul'un eşi Seda Akkul, sağlıkları ile ilgili durumu ve son dönemde yaşadıklarıyla ilgili açıklama yaptı

Fotoğraf: Instagram

​Seda Akkul, yeni tip koronavirüs tespit edilen 'Çok Gezenti' programının sunucusu eşi Burak Akkul'un sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. 
 

burak-xzRO_cover.jpg
Burak ve Seda Akkul / Fotoğraf: Instagram @burakakkul

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Akkul, "Burak şimdi daha iyi ve iyileşip yanıma döneceğine inancım tam" dedi.
 


​​Instagram hesabından açıklama yapan Seda Akkul, ​eşinin dinlendiğini ve ateşinin kontrol altında​ olduğunu belirtti, yurtdışı seyahati sonrası neler yaptıklarını anlattı:

Öksürük devam ediyor. Yorumların hepsini okuyamadım ancak kısaca cevaplamak isterim ki; Londra’dan İstanbul’a geldik ve hemen evimize en yakın özel hastaneye gidip kontrol yaptırdık. Hastaneden evimize geri gönderildik ve iki gün boyunca kimse ile temas kurmadan izole şekilde evimizde bekledik. Ateş yükselmesi ve artan öksürük ile yine aynı hastaneye başvurduk ve oradan şu an bulunduğu hastaneye gitmemiz gerektiği söylendi​.​

Seda Akkul, kendisinin eve dönüp kimse ile temas kurmadan izole şekilde beklediğini, kendisinde bir semptom görülmediğini ifade etti. 

Dün Tele 1 kanalında gazeteci Can Ataklı, uzun süreden bu yana tanıdığı Burak Akkul ile eşinin Türkiye'ye dönüş yolunda yaşadıklarını canlı yayında anlatmıştı.
 


Ataklı, Akkul çiftinin her türlü tedbiri almasına karşın Türkiye'ye girişleri ve sonrasında çeşitli ihmaller ile karşılaştıklarını öne sürerek yayında şunları söylemişti: 

11 Mart'ta Burak ile Seda İstanbul'a 39,5 ve 38,5 ateş ile havalimanına indi. Termal kameralar onları fark etmedi. Eve gidip kendilerini kapatıyorlar. Sonra evlerinin yakınlarındaki özel hastaneye gidiyorlar. Kendilerine yapılan grip testinin sonucu negatif çıkıyor. Bir ilaç verildikten sonra eve gidiyorlar. Önce Ateş düşüyor sonra Burak'ın ateşi 40'a çıkınca tekrar aynı hastaneye gidiyorlar. Orada koronavirüs testi yapılamadığı için Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'ne yönlendiriliyorlar. Burak "Tedbir alın, bizi götürün diyor" Ancak bizim öyle bir görevimiz yok deyince Burak ve eşi taksiyle Kartal'daki devlet hastanesine gidiyor. Eşinin ateşi düşünce onu geri gönderiyorlar.

Ataklı'nın yayının ardından koronavirüs pozitif teşhisi konulan Burak Akkul'un eşi Seda Akkul, Twitter hesabından hem Ataklı'nın açıklamaları hem eşinin 16 Mart'ta "Eşimle 5 gündür karantinadayım, koronavirüs test sonucumuz açıklansın" çağrısı içeren videosunu baskılar sonucu yayından kaldırması ile ilgili iddialar ile ilgili bir açıklama yaptı.
 


"Yanlış anlaşılmalar olduğunu düşünüyorum" diyen Seda Akkul söz konusu iddialar ve sağlık durumları ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Can Ataklı’nın bugün tele1 yayınında eşim Burak ile ilgili anlatımlarına istinaden düzeltme yayınlama ihtiyacı hissettim. Can ağabey 15 yıldır hukukumuz olan değerli bir ağabeyimizdir. Ancak (bize verdiği değerden ötürü muhtemelen yaşadığı derin üzüntü ile) yanlış anlaşılmalar olduğuna inanıyorum.Siber suçların beni aradığı doğrudur ancak bu aramada videoyu kaldırmamız yönünde bir telkin ya da ima asla olmadı. Burak’ın gerçekten hastanede olup olmadığı soruldu ve Burak’ın hasta olduğu teyidi alındıktan sonra bana ve Burak’a geçmiş olsun dileklerini ilettiler, her türlü konuda yanımızda olduklarını belirterek çok insani bir konuşma ile kapattılar. Siber suçlar aramadan önce video yayından Burak tarafından kaldırılmıştı zaten. İlk videoun amacı ‘artık sonucu öğrenmek’ istememizdi, öğrendik ve videoyu bu nedenle sildik. Havalimanında Burakın ateşi 38-38,5 aralığında idi ve koridorda termal kameralar kamera başında da görevliler vardı. Sonraki süreç zaten malumunuz. Yüksek ateşle Kartal eğitim araştırma hastanesine başvurduğumuz andan beri Burak ile son derece iyi ilgileniliyor. Karantina odaları ayrı- tek kişilik odalar, hastanın yanına ve hatta karantina katına kimsenin girmesine izin verilmiyor. Dünyada başlayan ve ülkemize de ulaşan bu salgının siyasetler üstü ve asla polemik malzemesi yapılamayacak ‘gerçek’ bir konu olduğunu yaşayanlar olarak paylaşmak isterim. Bu ağır süreci kimsenin yaşamamasını diliyorum. Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları ve bu konuda çok zor bir süreçten geçen tüm sağlık ekibine sabır ve kolaylıklar dilerim. Umarım bu hastalık tüm dünyada ve ülkemizde birbirimize kenetlenerek; sabırla, yaşadıklarımızdan ders alarak, daha güzel yarınlara ulaşmamızı sağlar. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU