Rutte: Hollandalıların büyük bir kısmı koronavirüs salgınına yakalanacak

Hollanda Başbakanı Rutte, koronavirüs salgına karşı kontrollü grup bağışıklığı kazanılması gerektiğini belirterek, "Bağışıklık kazanan sayısı ne kadar çok olursa virüsün yaşlı ve hastalara yayılması o kadar az olur” dedi

Fotoğraf: AFP

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ülke genelinde artan koronavirüs (Kovid-19)  vakalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Canlı yayında ulusa sesleniş konuşması yapan Rutte, halkın büyük bir kısmında yeni tip koronavirüs görüleceğini ifade etti.

Salgınının kısa sürede son bulmayacağına dikkati çeken Rutte, "Hollanda halkının büyük bir kısmının önümüzdeki süreçte enfekte olacağı bir gerçek." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bağışıklık kazanılırsa salgının yayılması o kadar az olur”

Rutte, ülkede salgına karşı "kontrollü grup bağışıklığı" kazanılmasının gerekliliğine vurgu yaparak şunları kaydetti:

Bağışıklık kazanan sayısı ne kadar çok olursa virüsün yaşlı ve hastalara yayılması o kadar az olur. Bu hastalığa yakalanıp iyileşenler tekrar hastalanmaz. Bu kişilerle bağışıklığı zayıfların etrafına duvar örmüş oluruz fakat bu uzun zaman alacak. Zayıfları ancak bu şekilde koruyabiliriz.

Aşısı bulunmadığı sürece salgının Hollanda'yı es geçmeyeceğine dikkati çeken Rutte, bu aşamada virüsün yayılmasını yavaşlatmak için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Hollanda’da ölü sayısı 20’ye yükseldi

Hollanda Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki vaka sayısının 176 kişi artarak 1135'e, ölü sayısının ise 12’den 20’ye yükseldiğini duyurdu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU