Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar: 2,5 yıldır eşime karşı rehin tutuluyorum

Dilek Dündar eşine karşı açılan davalar nedeniyle pasaportuna el koyulmasını "hukuksuz ve keyfi bir karar" olarak niteledi

Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar iki buçuk yıldır yurtdışına çıkışına izin verilmemesine çektiği bir video ile tepki gösterdi.

Dilek Dündar eşi hakkında açılan davalar nedeniyle pasaportuna el koyulmasını hukuksuz ve keyfi bir karar olarak niteledi. 

Kendi hakkında hiçbir suçlama olmamasına rağmen yurtdışına çıkamadığını ve eşine karşı rehin tutulduğunu savundu.

Dilek Dündar 2016'da yurtdışına çıkmak isterken havalimanında pasaportuna el koyulduktan sonra polisin kendisine "yurtdışına çıkmasının ülke güvenliği açısından sakıncalı" olduğunu söylediğini belirtti. Dündar şu ifadeleri kullandı:
 

"Madem öyle bir tehdit vardı, eşime kurşun sıkan tetikçi neden ceza almadan salıverilmiş ve pasaportu iade edilmişti. Tamamen hukuksuz, keyfi, siyasi bir kararla, 2.5 yıldır yurtdışına çıkmam, oğlumla ve eşimle buluşmam engelleniyor. Tam anlamıyla eşime karşı rehin tutuluyorum. Oğlumun, tüm ömrümce hayalini kurduğum mezuniyet törenine gidememem, sıkıntılı ya da sevinçli günlerinde annesi olarak yanında olamamam, 2.5 yıldır hiçbir suçlamaya muhatap olmadan, bu hukuksuzluğa maruz kalmam, hiçbir mahkemeden sonuç alamamam yeterince somut bir örnek midir? Yaşanan insan hakkı ihlalini göstermeye yeter mi?"


"Nereye şikayet ederseniz edin"

Dilek Dündar yıllarca çalışarak bir yazlık, daha sonra banka kredisiyle de İstanbul'da bir ev aldıklarını söyledi. İşsiz kalınca yazlık evlerini satıp banka kredisini ödemek istediğini dile getiren Dündar şunları anlattı:
 

"Tapu müdürü bu satışı Ankara'ya sormak zorunda olduğunu söyledi. Bunun tamamen hukuksuz olduğunu hatırlattığımda da 'Nereye şikayet ederseniz edin' dedi. O satışı yapamadığım için borcunu ödeyemediğim evimize geçenlerde haciz geldi ve icra takibi başladı. Banka hesaplarımıza da el kondu. Ülkemden çıkamıyorum ama yalnız yaşamaya zorlandığım evimden çıkmak zorunda kalacağım."


Dündar videonun sonunda "Son bir umutla ve benim gibi keyfi kararlarla ailesinden uzak tutulanlar adına haykırmak istiyorum, bu hukuksuzluğa son verin" ifadelerini kullandı.

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU