Ceyhan koronavirüsün tartışıldığı programı terk etti, moderatör Hökenek tepki gösterdi

Habertürk TV’de koronavirüs konuşulurken Prof. Dr. Mehmet Ceylan, farklı alanlardaki insanların değerlendirmelerine tepki göstererek programdan ayrıldı. Program moderatörü Hökenek, "Ceyhan'ın karşısında gazeteciler değil 4 uzman vardı" dedi

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, onkolog, fitoterapi uzmanı ve farmatoloji uzmanı isimlerin de katıldığı Hülya Hökenek’in moderatörlüğünü yaptığı Enine Boyuna programına konuk oldu. 

Ceyhan'ın yanı sıra aynı programa; Prof Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Yağız Üresin, Dr. Yavuz Dizdar ve Dr. Ümit Aktaş’un yer aldı. 

 Programda koronavirüs farklı boyutlarıyla ele alınarak tartışıldı. Konunun kendi uzmanlık alanı olduğunu belirten Ceylan, programda yanlış bilgiler aktarıldığını savundu.

“Yanlış şeyler söylendi” 

Bu esnada söz alan Ceyhan, farklı alanlarda uzman kişilerin davet edilmiş olmasını öne sürdü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu ortamda tartışmayı doğru bulmuyorum” diye Ceyhan, “Herkesin fikri kendinedir. Onkolojiyle ilgili bir konu tartışılsaydı ben gelmezdim” dedi. 

Tartışmanın mecrasında yapılmadığını ileri süren Ceyhan, “Yazın ilaç çıkacağını söylediniz, bunu söylemek mümkün değil. Farmatoloji uzmanı olmanız haziranda ilaç çıkacak demenizi kolaylaştıracak bir şey değil. İnsanları yanlış şeyler söyleyip ümitlendirmek yanlış. Konuşulan konu sadece benim alanım. Yanlış şeyler söylendi” diye konuştu. 

“Buraya söylenen gazete haberlerini düzeltmek için gelmedim” ifadelerini kullanan Ceylan, “Bir programda ya da bir konferansta alınabilecek mesaj sayısı maksimum beştir. Koronavirüs salgını için 6 kişiden biri olacaksam zaten gelmem. Bu yeni çıkan bir virüs, gripten farklı olarak bu önlemler alınıyor. Kusura bakmayın bu ortamda tartışmayacağım gidiyorum. Siz bu enfeksiyon salgınını farklı yönlerle tartışmaya devam edin” diye konuştu. 

“Böyle bir tartışma ortamını doğru bulmuyorum” 

Ceyhan şunları kaydetti: 

Son derece sakinim ama bunu bu şekilde bu uzmanlık alanlarıyla virüs pandemisini bu ortamda tartışmayı doğru bulmuyorum. Onkoloji konusunu tartıştığınızda ben zaten gelmem. Böyle bir tartışma ortamı olduğunu bilmiyordum. Söylenen gazete haberlerini düzeltmek için gelmedim buraya.

Bir programda ya da konferansta alınabilecek mesaj sayısı maksimum beştir. Söylediğiniz mesajlar alınsın istiyorsanız zaten benim burada yerim yok. Her yönüyle tartışırsınız ama ben farklı şeyler tartışacağımızı zannettim, kusura bakmayın.

“Ben gidiyorum, siz tartışın” 

Gazetelerden öğrenilenlerle uzman gibi tartışma yapmayı doğru bulmadığını vurgulayan Mehmet Ceylan, “Herkesin uzmanlığına saygım var ama bir enfeksiyon hastalığını böyle tartışacaksanız ben gidiyorum zaten, siz tartışın” diyerek canlı yayını terk etti.

Ceyhan’ın yayını terk etmesi medyada geniş yer buldu. Bunun üzerine açıklama yapan programın moderatörü Hülya Hökenek, dün akşam yaşanan durumla ilgili bir açıklama yaptı. 

“Konuklara davetlilerin kimler olduğu söylendi” 

Independent Türkçe’ye konuşan Hökenek, Ceyhan’a tepki gösterdi. 

Kurumsal olarak Habertürk TV’nin bütün tartışma programlarına çağırdığı bütün konuklara diğer katılımcıların kim olduğuna ilişkin bilgi verildiğini söyledi. 

“Prodüktörüm telefonda Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’a telefonda diğer konukların kim olduğunu söyledi” diyen Hökenek şunları kaydetti: 

“Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın karşısında 4 gazeteci yoktu. Karşıda dört uzman isim vardı.  Biz virüsü beş boyutuyla ele almak istedik. Birincisi psikiyatri boyutu çünkü etrafta korku ve panik var. İlaç boyutuyla ele almanın yanı sıra bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir diye bir fitoterafi uzmanının aldık. Onun dışında bir de onkoloji uzmanını aldık, çünkü kanser hastaları zaten bir gripte küçücük bir enfeksiyonda bile risk grubundalar. Bu tarz bir salgında nasıl korunmalarını bilmeleri için.” 

“Ceyhan’ın karşısında dört uzman vardı” 

Hökenek, ortada bir virüs meselesi olduğunu ve buna sadece enfeksiyon boyutuyla bakmadıklarını aktardı. 

“Ceyhan’ın karşısında kendi alanında uzman dört tane hoca vardı” ifadelerini kullanan Hökenek, “Onların baktığı pencereden de baktık. Biz böyle program yapıyoruz. İnsanların merak ettiği sorulara göre bir program konsepti yapıyoruz” diye konuştu. 

Hülya Hökenek sözlerini şöyle tamamladı: 

“Sayın Ceyhan da diğer konukların kim olduğunu biliyordu. Ceyhan ile birlikte programa katılan isimlerin hepsi kendi alanında uzman kişilerdi. Biz koronavirüsünü tek boyutuyla değil farklı boyutlarla ele almak istedik. Korku ve panik kısmına Tarhan, işin ilaç boyutunu Üresin, işin kanser boyutunu onkolog Dizdar ve işin aynı zamanda alternatif tıbbi boyutunu da Aktaş ile değerlendirmek istedik. Biz doğru bildiğimiz yoldayız.”
 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Habertürk Televizyonu Yayın Koordinatörü Kürşat Oğuz da Prof. Mehmet Ceyhan'a yayını terk ettiği gerekçesiyle tepki gösterdi. 

Tarhan, tepkisini sosyal meyda hesabına gösteren Tarhan, "Maalesef Dr Mehmet Ceylan çok saygısızlık etti, gerekçesini anlamadığımız bir şekilde oturumu terk etti, fikirlerine güvenen konuşmaktan korkmaz, fikirlerin çarpışmasından hakikat kıvılcımları ortaya çıkar, bize özür borcu var, kötü uslûp doğruların celladı imiş" ifadelerini kullandı. 

Kurşat Oğuz ise Mehmet Ceyhan'ın katıldığı televizyon programının görüntülerini paylaşarak, "Bakın program terk eden Ceyhan kimlerle yayında" dedi. 

Oğuz, tepkisini şu sözlerle gösterdi: 

"Dün isimlerini önceden bildiği kardiyolog, psikolog, tıp hocalarıyla çıktığı yayını "bunlarla korona konuşmam" diye terk eden Mehmet Ceyhan bakın CNN'de kimlerle konuşuyor." 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU