12 yıl önce şaşırtıcı kehanet: Amerikalı kahin koronavirüs salgınını bildi

Amerikalı medyum ve yazar Sylvia Brown, 12 yıl önce yazdığı kitabında 2020’de akciğerlere saldıran zatürre benzeri bir hastalığın dünyaya yayılacağını yazdı. Kehanete göre hastalık 10 yıl sonra geri gelecek

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Nedim Şener, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınını 12 yıl önce bilen Amerikalı bir kahini köşesine taşıdı.

“Dünyada ne zaman bir felaket yaşansa hemen Nostradamus’un, ardından da Baba Vanga’nın kehanetlerine ilgi artıyor” diyen Şener, şaşırtıcı derecede gerçeğe yakın kehanetle ilgili şunları yazdı:

Ben bu tür kehanetlere ve kurgulara fazla ilgi duymuyorum. Ama dün bir kitapta gördüğüm satırlara şaşırmadım desem yalan olur.

2013 yılında hayatını kaybeden Amerikalı medyum ve yazar Sylvia Brown tarafından bundan tam 12 yıl önce, 2008’de yazılan ‘Günlerin Sonu’ (End of The Days) kitabının 312’nci sayfasında şu satırlar yer alıyor:

“2020’de akciğerlere ve bronşlara saldıran ve tüm bilinen tedavilere direnen ciddi bir zatürre benzeri hastalık dünyaya yayılacak. Hastalığın kendisinden daha şaşırtıcı olan şey, aniden geldiği kadar hızlı bir şekilde yok olacağı gerçeğidir. On yıl sonra tekrar saldıracak ve o zaman tamamen ortadan kalkacak.”

Hakkında yazılanlara okurken, Sylvia Brown’ın medyum olarak bazı söyledikleri gerçekleşmese de Amerikan adli makamlarına yardım ettiği ve yaşarken oldukça ilgi gördüğünü öğrendim.

Tam “Ne tesadüf” diyerek konuyu kapatacaktım ki, 2003 yılında SARS salgınını ilk keşfeden bilim insanı olan Zhong Nanshan’ın, salgının dünya genelinde haziran ayında sona ereceğini açıklaması gelmez mi?

Kehanet mi bilemedim ama tam nokta atışı...

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU