"AK Parti’de kafalar karışık, Engin Özkoç kararı Erdoğan’a bırakıldı"

Hürriyet yazarı Selvi: Kılıçdaroğlu, Engin Özkoç’un harcanmasına imkân verir mi?

Fotoğraflar: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik getirdiği eleştirilerin ardından yaşananları yazdı. Selvi’nin aktardığına göre Engin Özkoç’la ilgili karar, “Erdoğan’a bırakıldı.”

Selvi, köşe yazısında Özkoç’un Erdoğan’a yönelik ifadelerinin ardından dokunulmazlığının kaldırılması için sürecin başlatıldığını, fezlekenin jet hızıyla Meclis’e geldiğini hatırlattı ve şunları yazdı:

Ancak CHP’nin ortamı yumuşatma çabaları nedeniyle karma komisyonda gündeme alınmadı. Bu arada AK Parti ile CHP arasında arka kapı diplomasisi işliyor. Özkoç’un grup başkanvekilliğinden alınması durumunda, dokunulmazlığının yeniden değerlendirileceği yönünde bir eğilim oluştu. Ancak Kılıçdaroğlu, grup toplantısına Engin Özkoç’la birlikte geldi, PM toplantısında da bu yönde bir değerlendirme yapılmadı. Aslında başından beri Kılıçdaroğlu’nun geri adım atmasını beklemiyordum. Çünkü Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu’nun talimatını yerine getirdi. Özkoç, Cumhurbaşkanı’na hakaret eden o konuşmayı yaptıktan sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, genel merkezde bir grup gazeteciyle bir araya geliyor. Erdoğan’ın suçlamaları karşısında Kılıçdaroğlu’nun “Ben asla bu düzeye inmeyeceğim. Bu düzeyde karşılık vermeyeceğim. Ama grup başkanvekillerimiz her sözüne aynıyla karşılık verecek” diye talimatının olduğunu paylaşıyor. Sizce Kılıçdaroğlu bu durumda Engin Özkoç’un harcanmasına imkân verir mi?

AK Parti’de kafalar karışık. O nedenle Engin Özkoç kararı Erdoğan’a bırakıldı.

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU