CHP Sözcüsü Öztrak: AK Parti, Yolava’yı CHP’den çalmıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Öztrak, “Yalova Belediye Başkanı'nı görevden alıp sonra 'hak yerini buldu' demek hak yemenin dik alasıdır” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Parti Meclisi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak, Parti Meclisi'nin gündeminde CHP’nin 37. Olağan Kurultay süreci, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın görevden uzaklaştırılması ve koronavirüsle ilgili gelişmelerin yer aldığını ifade etti

“Yalova Belediye Başkanımızın görevden alınması bir darbedir”

Vefa Salman’ın, yolsuzluk soruşturması kapsamında Yalova Belediye Başkanlığı görevinden alınmasın değerlendiren Öztrak, “Yalova’daki yolsuzluğu Vefa Salman ortaya çıkardı ama görevden alınan o oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısında Vefa Salman’ın görevden alınmasıyla alakalı ‘Hak yerini buldu’ sözlerini eleştiren Öztrak, “Yalova Belediye Başkanı'nı görevden alıp sonra 'hak yerini buldu' demek hak yemenin dik alasıdır” diye konuştu.

Öztrak, şunları kaydetti:

Üstüne üstlük belediye başkanı yerine belediye meclisinin seçtiği başkanvekilini il başkanları toplantısına çağırıp kutlama yapılıyor. Bu Yalovalıların iradesine bir darbedir.  AK Parti, Yalova’yı CHP’den çalmaya çalışmıştır. Saray’ın hedefi CHP ve Millet İttifakıdır. Bizi baskıyla, idari kararlarla, güdümlü yardı kararlarıyla ve milyonluk tazminat davalarıyla susturamazlar.

“Sağlık Bakanlığı ve çalışanlarına teşekkür ederiz”

Türkiye’deki koronavirüs vakasıyla ilgili konuşan Öztrak, “Koronavirüsün ülkemize girişinin engellenmesi için elden gelen yapılmıştır. Türkiye, virüsün girdiği en son ülkelerden biri olmuştur” ifadelerini kullandı.

Virüs konusunda Sağlık Bakanlığı çalışanlarının ciddi gayretleri olduğunu vurgulayan Öztrak, Sağlık Bakanlığı’na ve çalışanlarına teşekkür etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP kurultayı ertelenecek mi?

Koronavirüsten dolayı CHP Kurultayı'nın ertelenip ertelenmeyeceği sorusuna Öztrak "Kurultay'ın ertelenmemesi bizim en büyük isteğimizdir. Sağlık Bakanlığı'nın alacağı önlemleri yakından takip ediyor. Bu önlemler çerçevesinde yapılması gerekenleri yapacağız” cevabını verdi.

"Seyircisiz gerçekleştirilebilir mi?" sorusu üzerine ise Faik Öztrak, "Hepsi olabilir ama şu an Sağlık Bakalığı'nın bununla ilgili bir yönlendirmesi yok. Bu yönlendirmeleri de dikkatle izliyoruz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU