CHP’li meclis üyesi: LGBTİ bir tercih değil, hastalıktır; Allah göstermesin, onları ıslah etmeliyiz

CHP'li Kaya, "Müşteri olmayan bir dükkan çalışmaz. Bu insanların müşterisi de Türk toplumudur" dedi

Küçükçekmece Belediyesi Meclisi’nin Kadınlarla Danışma Vakfı (KADAV) ile imzaladığı protokol, LGBTİ tartışması çıkardı.

Milliyet gazetesinin aktardığına göre, KADAV ile imzalanan protokole AK Partili meclis üyeleri tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine söz alan CHP Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Ekrem Kaya ise LGBTİ’ler hakkında “hastalık” iddiasında bulundu.

Kaya’nın sözleri şöyle:

Buradaki meclis üyesi arkadaşlarımızın LGBTİ’yi öcü gibi görmesini hoş karşılamıyorum. LGBTİ bir tercih değil, bir hastalıktır. Allah göstermesin hepimiz çoluk çocuk sahibiyiz. Hepimizin ailesinden böyle şeyler olabilir. Bu insanları toplumun dışına itmek, öcü gibi göstermeyi doğru bulmuyorum. Bu insanları ıslah etme yoluna gitmeliyiz. Kaldı ki müşteri olmayan bir dükkan çalışmaz. Bu insanların müşterisi de Türk toplumudur. Bunu normal gördüğüm, hoş karşıladığım için söylemiyorum. Bizim görevimiz, bu insanları ıslah etmektir. Bu insanları toplumun dışına atmak değildir.

47 yıl önce "Hastalık değil" denildi

Eşcinsellik, 1973 yılına kadar DSM III sınıflamasında ruh sağlığı hastalıkları listesinde bulunuyordu. 1973 yılında yeniden düzenlenen DSM-IV’te eşcinsellik ruh hastalığı listesinden çıkarıldı.

Türkiye Psikiyatri Derneği ve Türkiye Psikologlar Derneği de eşcinselliği bir hastalık olarak kabul etmiyor.

Amerikan Psikiyatri Birliği (APA) tarafından yayınlanan DSM, ruhsal bozuklukların tanısı için açıklamalar, semptomlar ve diğer ölçütleri içeriyor. DSM, rusal bozukluk kriterlerinin sarahaten tanımlanmasıyla, DSM, tanının hem doğru hem de tutarlı bir biçimde sağlanmasına yardımcı oluyor.

 

Milliyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU