Cumhurbaşkanlığı’ndaki tören, koronavirüs nedeniyle ertelendi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde törenleri Diyanet İşleri Başkanlığı düzenleyecekti

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanlığı, yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek olan 6. Uluslararası İyilik Ödülleri  törenini ve 2-5 Nisan tarihleri anasında gerçekleştirilecek 10. Avrasya İslam Şurası’nı koronavirüs önlemleri kapsamında ileri bir tarihe erteledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde İngiltere'nin Cambridge kentinde inşa edilen Avrupa'nın ilk çevre dostu Cambridge Camii'nin yapımına öncülük eden Yusuf İslam, Arapça dersler veren ve uyuşturucuya karşı mücadele yürüten ABD'li Siraj Wahhaj'ın da aralarında bulunduğu 7 isme ödül verileceğini duyurmuştu.

Can almaya devam ediyor

Koronavirüs salgını can almaya devam ediyor.

29 ülkede, 4 bin 384 hasta öldü.

Çin’de 3 bin 201, İtalya'da 631, İran'da 354, Güney Kore'de 61, İspanya'da 49, Fransa'da 33, ABD'de 31, Japonya'da 19, Irak'ta 8, İngiltere'de 6, Hollanda'da 4, Avustralya'da 3, İsviçre'de 3, Almanya'da 3, San Marino'da 2, Lübnan’da 2, Kanada, Lübnan, Panama, Fas, Endonezya, Mısır, Tayland, Tayvan, Filipinler Belçika, Hindistan, Arnavutluk ve Arjantin'de birer kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Türkiye dahil 117 ülkeye yayılan salgında hasta sayısı ise 121 bin 517’ye çıktı. Şu ana kadar enfekte olan 66 bin 941 hastanın ise sağlığına kavuştuğu belirtildi.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU