CHP’den Türkiye’de görülen ilk koronavirüs vakasıyla ilgili değerlendirme

Seyit Torun: Bilimin ışığında, sağduyu ve tedbirle hareket etmekte daima fayda var

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece yarısı "Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı” açıklaması yaptı.

Saat 00.30’da yapılan açıklamada virüsün hangi şehir veya hangi hastanede görüldüğü açıklanmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüsün Türkiye vatnadaşı bir erkekte görüldüğünü belirten Koca açıklamasında “Şeffaf bir şekilde bugüne kadar bu süreci götürmeye çalıştım. Yarın sabah da açıklayabilirdim, akşam da açıklayabilirdim. Gecenin bu saatinde açıklamanın bir sebebi vardı, şeffaf davranma çerçevesinde bunu açıklama gereği hissettik” ifadesini kullandı.

Vakanın açıklanmasıyla birlikte CHP’den ilk değerlendirme de geldi.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bilimin ışığında, sağduyu ve tedbirle hareket etmekte daima fayda var. Tüm sağlık çalışanlarımızın emeklerine şimdiden teşekkür ederiz. Umuyoruz ki vaka sayıları artmadan virüs kontrol altında tutulabilir." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de sosyal medya hesabından Koca’ya bir çağrı yaptı:

Sağlıkçı (eczacı) kimliğimle; Sağlık Bakanına bir itirazım var Hasta Avrupa’dan uçakla geldi diyorsanız sadece ailesi değil tüm yolcular bilgilendirilmeli ve izlenmelidir. Artık Corona (+) bir ülkeysek kişisel hijyenik tedbirlerde daha somut ve yönlendirici açıklamalar yapılmalı.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU