8 Mart şiddetle başladı: Karaman'da bir kadın karnından bıçaklanmış halde bulundu

Bıçaklanan kadın kendinde olmadığı için ismi öğrenilemedi. Emniyet ekipleri, kadını bıçaklayan kişinin kimliğinin tespiti ve gözaltına alınması için çalışma başlattı

Görsel: Pixabay

Kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda karnesi pek de iyi olmayan Türkiye'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne de kadına şiddet haberiyle başladı. 

Karaman'da dün akşam saatlerinde bir kadının bıçaklandığı ihbar edildi. 

Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 

Olay yerine giden sağlık ekipleri, karnından bıçaklanan kadına ilk müdahaleyi yaparak Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. 

Tedavi altına alınan ve kendinde olmadığı için henüz ismi öğrenilemeyen kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Emniyet ekipleri, kadını bıçaklayan kişinin kimliğinin tespiti ve gözaltına alınması için çalışma başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2019, Türkiye'de son 10 yılda en fazla kadının öldürüldüğü yıl olmuş,  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na göre 474 kadın erkek şiddetine kurban gitmişti.

CHP’nin hazırladığı 2002-2020 Yılları Arasında Türkiye’de Kadın Hakkı İhlalleri raporunda AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye’de öldürülen kadın sayısı 66 iken 2019’da en az 474 kadın, 2020 Ocak ayında 27, Şubat ayında ise 22’ye ulaştığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 8 Mart öncesi yaptığı açıklamada geçen yılın ilk iki ayına kıyasla "Kadın cinayetlerinde yüzde 32 azalış elde ettik" dedi. 

 


Independent Türkçe, İHA
 

DAHA FAZLA HABER OKU