“Kanal İstanbul, 70 milyar liraya mal olacak; 10 yılda 181.5 milyar lira gelir elde edilecek”

Projeye dair 2 bakanlık, TOKİ ve Emlak Konut’un katılımıyla bir sunum yapıldı, beklenen gelire dair hesaplamalar paylaşıldı

Fotoğraf: AA

Kanal İstanbul Projesi'nin 69.9 milyar liraya mal olacağı, 10 yılda 181.5 milyar lira gelir elde edileceği iddia edildi.

Habertürk’ten Esra Nehir, Kanal İstanbul’a dair yapılan sunuma ulaştı.

En büyük gelir kaleminin konut, ticaret ve kültürel alanı olarak tahsis edilecek bölgelerden beklendiği ifade edilen sunumda, kanal etrafına yapılacak 100 metrekarelik bir konutun fiyatının ortalama 600 bin liradan satışa sunulacağı ifade edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut'un katılımıyla 6 Mart Cuma günü, İstanbul'da bir toplantı gerçekleşti.

Sunuma göre gemi geçişinden 60 milyar, yat limanı, lojistik merkezi, limanlardan 15 milyar, konut ve ticaret projelerinden 106.48 milyar lira gelir elde edilmesi bekleniyor.

Toplam gelir beklentisinin 181.48 milyar lira olduğu projenin yapım maliyeti ise 61.99 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Mahkeme başvuruldu

Kanal İstanbul'un ÇED olumlu kararına karşı dava açma süresi 17 Şubat'ta sona ermişti.

13 Şubat'ta da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) avukatları, Kanal İstanbul'un hayata geçirilmesi halinde, telafisi mümkün olmayan zararların doğacağı iddiasıyla, yürütmeyi durdurma ve iptal talebiyle İstanbul 6. İdare Mahkemesine başvurmuştu. 

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU