Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ifadeye çağrıldı

Pehlivan’ın ifadeye çağrıldığını Avukat Hüseyin Ersöz bildirdi

Fotoğraf: Twitter

Libya’da hayatını kaybeden bir Milli İstihbarat Teşkilatı görevlisinin cenazesiyle ilgili haberde kimlik bilgilerini deşifre ettikleri iddiasıyla Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklandı.

Terkoğlu ve Kılınç’ın tutuklandığı soruşturmaya Oda TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın da dahil edildiği ve ifadeye çağırıldığı öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avukat Hüseyin Ersöz’ün Oda TV’de yayımlanan yazısında “Ne yazık ki Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da, Barış Terkoğlu’nun tutuklandığı soruşturmaya dahil edildi. Bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan arayarak Barış Pehlivan’ı ifadeye çağırdıklarını söylediler. Yarın saat 10:00’da ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi’nde olacağız” bilgisini verdi.

Oda TV'de yayınlanan , "Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Oda TV ulaştı" başlıklı haberle ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve İstanbul Adliyesi’ne getirilen Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, 2937 sayılı  Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. Maddesi kapsamında tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

Hakimlik de 2 isim hakkında tutuklama kararı vermişti.

Terkoğlu, tutuklama kararını veren mahkemede verdiği ifadede özetle şunları anlatmıştı:

"Bahse konu haber içeriği ile ilgili üzerime atılı suçu kabul etmiyorum burada hukuki bir yargılama olduğunu varsayarak savcılık aşamasında bir savunma yaptım. Ben bu soruşturmada evimden alındığım andan çok daha öncesinde burada sanık olarak bulanacağımı biliyordum. Bunu avukatıma da önceden haber verdim. Üstelik burada şüpheli olmamın bu haber ile ilgisi olduğunu da düşünmüyorum, bu haber beni burada bu mahkemelerde sanık yapabilmek için üretilmiş bir bahanedir. Ben 9 yıl öncesinde bu zamanlarda bu mahkemelerde savunma yaptım ve tutuklandım, yıllar sonra o yargılama bizim karşımıza kumpas olarak çıktı, bugünse sadece adı değişmiş bir zihniyet eli ile bana ve bize tezgah kurulmuştur, bunu söylememdeki amacım 9 yıl öncesinde daha hakkımda soruşturma bile açılmamışken bugünkü iktidarın desteklediği Fethullahçı yapılanma beni günlerce hedef gösterdi. Hakkımda daha soruşturma bile yokken iddianameleri yırtıp bu salonlardan çıktım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU