Özkoç’un açıklamalarının ardından Meclis’te kavga: ‘Hak ettiği dersi aldı’ diyen de var, ‘Seninleyiz’ desteği veren de

Meclis Başkanı Şentop, Özkoç’u kınadı, Yarkadaş ise Şentop’a tepki gösterdi: Kılıçdaroğlu'nun hakkı ve hukukunu da korumak sizin göreviniz

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye politikasını eleştirenlere yönelik olarak "Türkiye'nin bu tarihi mücadelesini fitneyle iftirayla lekelemeye çalışan kim olursa olsun haysiyetsizdir, şerefsizdir, alçaltır, haindir" sözleri ve mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Bizim şehitlerimize, 'kelle' diyen kişi haysiyetsizdir, şerefsizdir, onursuzdur, vatan hainidir" diyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un ifadelerinin ardından başlayan tartışma sürüyor.

Özkoç’un ifadeleri hem AK Parti hem de MHP’li isimlerin tepkisini çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP’li isimler ise, Erdoğan’ın ifadelerine karşılık olarak açıklamalar yaptı.

Meclis’te kavga çıktı

CHP'li Engin Özkoç'un meclis kürsüsünde konuşmaya başlaması sonrası AK Parti sıralarından tepkiler başladı.

Görüşmelere verilen 10 dakikalık arada milletvekillerinin birbirinin üzerine yürüdüğü gözlendi.

Arbede sonrası genel kurul salonu karıştı. 

AK Parti'li milletvekillerinin bugün TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Özkoç'un "Şehitlere kelle diyen şerefsizdir, bu ülkenin Cumhurbaşkanı olamaz" sözlerine tepki gösterdiği belirtildi.

TBMM Başkanı Şentop: Bu zatı kınıyorum

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'teki yumruklu kavgaya dair, “Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil eden seçilmiş Cumhurbaşkanı'na karşı basit, alelade hakaretlerin Meclis çatısı altında yeri yoktur. Bu bakımdan bu ifadelerle basın toplantısı yapan zatı kınıyorum. Bu, bir milletvekiline, siyasetçiye, sorumlu bir vatandaşa yakışmayacak bir tavırdır" değerlendirmesi yaptı.

“Kılıçdaroğlu'nun hakkı ve hukukunu da korumak sizin göreviniz”

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş Şentop’un açıklamalarına, “Kılıçdaroğlu'nun hakkı ve hukukunu da korumak sizin göreviniz” yanıtını vererek, “Kılıçdaroğlu'na yönelik küfürlere de karşı çıkacak ve itiraz edecek misiniz? Yoksa görmezden mi geleceksiniz?” tepkisini gösterdi.

AK Parti’li Maviş: Mecliste hak ettiği dersi aldı

27. dönem AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Twitter’dan “Özkoç bu milletin bir ferdi olamaz” diyerek “Mecliste hak ettiği dersi aldı. Millette, hukukta gereken dersi verecek, bu ahlaksızlık ve ihanet karşılıksız kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

CHP’li Yarkadaş: CHP'liler provokasyonu boşa çıkardı, yakışmıyor

Yarkadaş, AK Parti’li isimlerin CHP’li vekillere saldırdığını ifade ederek, “Sayıca az olan CHP'liler ise hem provokasyonu boşa çıkardı, hem de saldırıyı püskürttü. AKP'nin tutumu meclise yakışmıyor” dedi.

MHP’li Enginyurt: Ayıptır

MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, Özkoç’un ifadelerine dair, “Aşağılık, alçakça ifadelerle hakaret etmiş” dedi.

Özkoç, Twitter’daki değerlendirmesinde, “Ayıptır, günahtır, yazıktır! 82 milyonun Cumhurbaşkanına bu nasıl hakaret?” diye sordu.

Özkoç’a destek

CHP’li isimler Özkoç’un açıklamalarını paylaşarak desteklerini gösterdiler.

CHP’li Tuncay Özkan ise, #SeninleyizEnginÖzkoç ifadesiyle bir hashtag paylaştı:

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU