CHP'li Özkoç: Şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olamaz

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında CHP ve genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki açıklamasını sert sözlerle eleştirdi

Fotoğraf: TBMM

​CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK​ ​P​arti​ grup toplantısında Suriye politikasını eleştirenlere yönelik söylediği sözlere çok sert tepki gösterdi.

​CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye’nin bu tarihi mücadelesini sürekli fitneyle, yalanla, iftira ile lekelemeye çalışan her kim olursa olsun açık ve net söylüyorum; Haysiyetsizdir onursuzdur, şerefsizdir,alçaktır, haindir" sözlerine tepki gösteren Özkoç, şu açıklamayı yaptı:

Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez. Bu kişi kendi evladından, kendi çocuklarına bütün fonları oluşturup onların zenginleşmesine ve telefonlarda paraları sıfırlattığı çocuklarına bir tanesine bedelli, diğerine çürük raporu aldırıp milletin çocukları askere gidip şehit düşüp anaların bağrı yanarken konuşan o şehide ‘kelle’ diyen kişi haysiyetsiz kişidir, onursuz kişidir, şerefsiz kişidir...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Büyük Ortadoğu Projesi ile ilişkilendiren Özkoç şunları söyledi:

Bu Ortadoğu Savaşı, Amerikan emperyalizminin bir süreci başlatmasıyla oldu. Adına Büyük Ortadoğu Projesi dendi. ABD'nin kendi çıkarlarını koruyan, Ortadoğu'da istediği düzeni yaratmaya çalışan, Müslümanların kanını akıtmaya yönelik, dünyada Müslümanları bir tehdit ve terör örgütü olarak göstermeye çalışan, böylece bir düşman yaratarak ABD'yi yeni bir toprak işgaline, Ortadoğu'daki zenginliklere el atmasını sağlayan bir proje başlatıldı. Başkanı Amerika Birleşik Devletleri'ydi. Şimdi, eş başkanını ben size gösteriyorum. (Erdoğan'ın BOP'un eş başkanı olduğunu söylediği videoyu izletti) Kimmiş eş başkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan. İslâm aleminde, ABD'nin emperyalist çıkarlarına uygun hareket eden ve Müslümanların katledilmesini sağlayan kişiye ne denir? Haysiyetsiz denir, onursuz denir, şerefsiz denir, hain denir. Kim bu? ABD'nin emperyalizmin işgalci kuvvetlerinin eş başkanı kimse, işte bu sıfatlar tam da onun üzerine oturuyor.

"Atatürk olsaydı Trump Türkiye'ye öyle mektup yazmaya cesaret edebilir miydi?"

Haysiyetsizliğin, şeytanlığın, şerefsizliğin ve onursuzluğun resmini görüyor musunuz? Türkiye'de şehitler gelirken, daha "Başınız sağ olsun" demeyen, evlatları için "Allah rahmet eylesin" demeyen kişi Trump'a akıl vermiş de, Putin'e akıl vermiş de, ekonomide şöyle yapmış da... O Trump sana mektup gönderdi, aptal yerine geçecek lügatlar kullandı. Sen o mektubu cebine aldın, Trump'ın yanına gittin. Sen Atatürk'ten bahsediyorsun. Atatürk kim, sen kimsin? Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun lideridir, sen Türkiye Cumhuriyeti'ni itibarsızlaştıran AKP'nin Genel Başkanısın. Atatürk eğer bugün olsaydı, ne o Trump o mektubu yazmaya cesaret edebilirdi ne de Türkiye'nin cumhurbaşkanı Türkiye'yi bu duruma düşürürdü. Atatürk bugün olsaydı, Suriye'de ne Mehtmetçiğimiz şehit olurdu ne de o Saray'dan değil gelir Meclis'ten bu mücadeleyi yürütürdü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU