Koronavirüs İtalya futbolunu etkilemeye devam ediyor: Kupadaki Juventus-Milan maçı ertelendi

İtalya'da hızla yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle bu akşam oynanması gereken İtalya Kupası yarı final rövanş müsabakası ileri bir tarihe ertelendi

Fotoğraf: AA

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesinin yanı sıra İtalya'da da hızlı şekilde yayılarak çok sayıda kişinin ölümüne yol açan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Juventus ile Milan arasında bu akşam oynanması planlanan İtalya Kupası yarı final rövanş maçı ileri bir tarihe ertelendi. 

Ülkede şu ana kadar 2 bin 263 kişiye bulaşan ve 79 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını, bir spor müsabakasının daha ertelenmesine yol açtı. 

İtalya Kupası'nın düzenleyicisi İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) Birliğinden yapılan açıklamada, bu akşam Torino'daki Allianz Stadı'nda oynanması planlanan Juventus-Milan maçının ileri bir tarihe ertelendiği ve karşılaşma tarihinin daha sonra belirleneceği bildirildi.  

Juventus ile Milan, kupa yarı finali ilk maçında 1-1 berabere kalmıştı.

11 müsabaka ertelenmişti

Koronavirüs nedeniyle ülkede daha önce Serie A'nın 25. haftasında 4 maç, 26. haftadan da Juventus-Inter maçının yanı sıra 5 müsabaka daha ertelenmişti.

Geçtiğimiz hafta UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Napoli'nin Barcelona'yı konuk ettiği maçı taraftarlar tribünden maskeyle takip ederken, Inter'in UEFA Avrupa Ligi'nde Ludogorets'i konuk ettiği müsabaka seyircisiz oynanmıştı. 

Ayrıca Juventus U23 takımının antrenmanları, koronavirüs salgını gerekçesiyle iptal edilmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU