Disney yöneticileri Johnny Depp’in Karayip Korsanları serisine dönüşü için kulis yapıyor

Oyuncu, 2018’de seriden “çıkartılmıştı”

Johnny Depp, serinin 5 filminde de Kaptan Jack Sparrow'a hayat vermişti (Disney)

Disney patronlarının Johnny Depp’i Karayip Korsanları (Pirates of the Caribbean) serisine geri getirmek istediği belirtiliyor.

Gişe rekorları kıran seriden “çıkartılmasının” üzeriden bir yıldan fazla sürenin geçmesinin ardından Disney yöneticilerinin kararlarını yeniden değerlendirdikleri ileri sürüldü.

Stüdyonun yapım şefi Sean Bailey, Aralık 2018’de yeni film sorulduğunda yeniden çevrime “yeni bir enerji ve canlılık getirmek” istediklerini söylemişti.

We Got This Covered sitesine göre, oyuncunun eski eşi Amber Heard’a yönelik 50 milyon dolarlık (yaklaşık 310 milyon TL) iftira davasıyla son dönemde “açığa çıkanlar” fikirleri değiştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siteye konuşan bir kaynak, “Depp’in hukuksal mücadelesinde son dönemde olayların beklenmedik yönde gelişmesi bazı Disney yöneticilerinin Depp'in dönüşü için gizlice kulis yapmalarına neden oldu” dedi.

Depp'in davasında evliliklerinde düşmanca davranan kişinin Heard olduğu iddia ediliyor.

Daha geçen hafta bir mahkeme Depp’in çok sayıda kısa mesajını okurken, bunlardan birinde oyuncunun Heard’ı “yakmak” ve “boğmakla” tehdit ettiği görülüyor.

Depp, The Sun gazetesinin yayıncılarına ve genel yayın yönetmeni Dan Wootton’a eski eşine kötü muamele ettiğini ileri süren bir haberden dolayı şu sıralar dava açıyor.

News Group Newspapers’ı temsil eden hukuk müşaviri Adam Wolanski, mahkemeye kısa mesajların Depp’in davasına “çok zarar verdiğini” belirtti.

Johnny Depp, 14 yıl boyunca serinin 5 filminde Kaptan Jack Sparrow rolünde oynadı. Seri 4,5 milyar dolar (yaklaşık 28 milyar TL) gişe hasılatıyla tüm zamanların en büyük 12. serisi oldu.

Serinin en son filmi Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) 2015’te gösterime girdi. Yönetmen Joachim Ronning filmin “son maceranın sadece başlangıcı” olduğunu ifade etmişti.

Depp’in Fantastik Canavarlar (Fantastic Beasts) serisinin son filmi Grindelwald'ın Suçları (The Crimes of Grindelwald) filminde oynaması, oyuncunun Mayıs 2016’da Heard’ın aile içi şiddet iddialarının merkezinde yer almasından sonra sert şekilde eleştirilmişti.

Depp suçlamaları reddederken, çift aylar sonra anlaşmazlıklarını mahkemeye başvurmadan çözümlemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU