BTS üyesi Jungkook’un dövmelerinin sırrı çözülüyor

Ünlü K-pop grubunun yeni müzik videosu Jungkook’un hiç bilinmeyen dövmelerini ortaya çıkardı

Jungkook (AFP)

Efsanevi K-pop grubu BTS’in üyeleri tarzlarına ve imajlarına çok dikkat ediyor. Öyle ki yaptıkları en ufak bir değişiklik bile “ARMY” diye bilinen hayranların gözünden kaçmıyor. Haliyle BTS üyesi Jungkook, 2019’da yaptırmaya başladığı dövmeler de çok ses getirdi.

BTS üyeleri videokliplerinde ve canlı performanslarda genellikle uzun kollu kıyafetler giydiği için Jangkook’un dövmeleri tam olarak seçilemiyordu. Hatta Jangkook, elindeki dövmeleri örtmek için bir performansında ten rengi bantlar bile kullanmıştı.

Ancak BTS’in kamera arkası görüntülerinden oluşan Bon Voyage 4’ün 5. bölümünde kısa kollu t-shirt giyen Jongkook’un kolunun dövmelerle kaplı olduğu görülmüştü.

Öte yandan Kore pop dünyasının bir süredir tartıştığı bu dövmelerin sırrı sonunda çözülmüş gibi görünüyor.

Elite Daily’nin aktardığına göre hayranları Jungkook’ta şimdiye kadar toplam 15 dövme gördü.
 


Jungkook’un dövme sevgisi aslında eskiye dayanıyor. Nicki Swift’in aktardığına göre şarkıcı 2014’te daha 16 yaşındayken büyüyünce dövme yaptırmak istediğini söylemişti.

Ancak ilk dövmesi Eylül 2019’da görülmüştü. Jungkook o dönemde eline, bugün epey ünlü olan ARMY dövmesini yaptırmış, hayranlar da bu dövmenin kendilerine referans verdiğini düşünmüştü. Elinin üzerinde kalp şeklindeki sembol ve ARMY logosu da bunu doğrular nitelikteydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayranlara göre şarkıcının el dövmeleri aynı zamanda, grup üyelerinin baş harflerinden oluşuyor (V, RM ve Yoongi). Junkook’un sağ yüzük parmağındaki “J” harfi, parmak çukurundaki “+” işaretlerinin de bununla ilgili olduğu düşünülüyor.

Ancak hayranlar Jungkook’un işaret parmağı üzerindeki taç dövmesinin neyi sembolize ettiği konusunda anlaşmaya hala varamadı. Sağ baş parmağı üzerindeki “0613” dövmesininse BTS’in çıkış yaptığı 13 Haziran tarihini sembolize ettiği düşünülüyor.

Jungkook’un sağ elinde başka bir dövme için yer kalmadığını düşünebilirsiniz. Ancak şarkıcının orta parmağında bir de emoji var. Emojipedia’ya göre bu, “kafam karışık” ifadesi.


 

Gelelim şarkıcının sağ koluna yaptırdığı dövmelere... 

Burada iki dövme göze çarpıyor: Bir iskelet eli ve Nirvana’nın şarkı sözleri.

Nisan 2018’de yapılan bir canlı yayında Jungkook, yaşam mottosunu “Rather be dead than cool” diye belirtmişti. Nirvana’nın Stay Away parçasındaki bu sözler, “Sıradan olmaktansa ölmeyi tercih ederim” anlamına geliyor. Görünüşe göre Jungkook bu mottosunu vücuduna da kazıtmak istemiş.

 

ff672695-e4b9-43eb-b4b6-1913eb050c2b-screenshot-691.png
(Big Hit Entertainment)

 

BTS’in büyük başarıya ulaşan son videosu "ON"da Jungkook siyah bir ceket giymişti ancak hayranlar, omzundaki gizemli dövmeyi yakalamayı başardı.

Dövme net biçimde görülmese de bir melek olduğundan şüpheleniliyor.
 


Yine ON parçasının videosunda bir anlığına görülen bir diğer dövmeyse şarkıcının sağ kolunun iç kısmında yer alıyor. Görüntüyü yakınlaştıran ve çözümleyen hayranlar “truth” (gerçek) kelimesinin yazdığını düşünüyor.

 

aa67cef9-5817-4a75-b4e5-86066fdc3e12-screenshot-684.png
Big Hit Entertainment


 

ON videosu hayranların bir senedir topladığı verilere epey katkı yapmış gibi görünüyor. Klipteki bir sahnede Jungkook’un sağ kolunda 3 siyah çizgi görülüyor. Hayranlara göre bu, Güney Kore bayrağının bir parçası olabilir.

Yine aynı sahnede görülen bir diğer dövmeninse kaplan zambağı olduğu anlaşılıyor. Bunun altında da “Lütfen beni sev” yazdığı iddia ediliyor.
 

f41cf3bc-f522-4d75-986c-e5080a3d9d47-screen-shot-2020-03-02-at-33503-pm.jpg
(Big Hit Entertainment)


ON videosu sayesinde hayranlar Jungkook’un kolunun iç kısmındaki diğer gizemli dövmenin de farkında vardı. Ancak övme ekranda bir anlığına belirdiği için ne olduğu söylemek zor.

Yine de Jungkook’un mürekkep sevgisi geçecek gibi görünmüyor. O yüzdeni hayranlar dikkatlerini toplamış, yeni görüntüler için bekliyor.
 

Independent Türkçe, Elite Daily, Nicki Swift

DAHA FAZLA HABER OKU