Habertürk yazarı Yılman, sınırdaki Suriyeli göçmenleri kaleme aldı: Kimse benden acımamı beklemesin

Avrupa’ya geçmek isteyen Suriyelilerin köşesine taşıyan Sevilay Yılman, "Topuklayarak, arkalarına bakmadan Türkiye’ye sığınacaklarına... Niye ülkelerinde kalıp Esad ve zalim ordusuna karşı direnmediler?" diye sordu

Fotoğraf: Reuters

Yunanistan-Türkiye sınırı, Avrupa’ya gitmek isteyen düzensiz göçmenlerin yaşadığı drama şahit oluyor.

Türkiye'nin 'kapıları açacağını' duyurmasının ardından Edirne sınır kapılarına yönelen göçmenler, Yunanistan güvenlik güçlerinin müdahalesine maruz kalıyor. On binlerce göçmen, iki ülke arasında sıkışmış durumda "Avrupa'ya geçme" umudu taşıyor.

Sınırdaki durumu köşesine taşıyan Sevilay Yılman, yaşanan insanlık dramından Türkiye’nin sorumlu olmadığını ifade etti.

Türkiye’nın bu konuda ‘enayi bir devlet yerine’ konulduğunu savunan Yılman, "Kimse benden "Gidip Avrupa’da hayatımı kurtaracağım" diyenlere acımamı beklemesin" diye yazdı.

Konuya "Ben başkaları gibi ikiyüzlülük yapmayacağım" cümlesiyle giren Habertürk yazarı, "Elbette ki ben de çok üzülüyorum şu an Yunanistan sınırında Suriyeli sığınmacılara Yunan Hükümeti’nin talimatı doğrultusunda reva görülen muameleye…" düşüncesini dile getirdi.

"Kimse benden acımamı beklemesin"

Bu hamlenin çok daha önce yapılması gerektiğini savunan Yılman, şöyle devam etti:

"Ülkesinde kalıp Esad’ın zulmüne, zalimliğine karşı mücadele vermesi gereken zıpkın gibi gençlerin, Sinan Ogan’ın deyimiyle "tosuncukların" neler dediğini dinliyoruz… O nedenle kimse benden; "Burada beklediğim hayatı kuramadım. Fakir bir ülke Türkiye! Gidip Avrupa’da hayatımı kurtaracağım!" diyenlere acımamı beklemesin"

"Ben şu yaşımda kadın halimle ülkemi bir diktatörün faşist yönetimine bırakıp terk etmem, onlar niye bıraktılar" diyen Yılman, "Topuklayarak, arkalarına bakmadan Türkiye’ye sığınacaklarına... Niye ülkelerinde kalıp Esad ve zalim ordusuna karşı direnmediler?" diye sordu.

"Tamamen kendi rızaları ile arkalarına bakmadan kaçan beyefendiler..."

Yazısının devamında "Bakın hep; "Çocuklar, yaşlılar, hastalar" başımızın üzerinde dedim" ifadelerine yer veren yazar devamında şunları yazdı:

"Hâlâ da diyorum ama gördüğümüz kadarıyla sınıra gidenlerin yarısından fazlası dipdiri, gencecik, eli pekala silah tutacak çapta erkekler. Tamamen kendi rızaları, istekleri ile ailelerini de yanlarına almış arkalarına bakmadan kaçan beyefendiler... Niye? Çünkü Avrupa’ya gidince hayat onlara başka türlü tebessüm edecek ve burada yaşadıkları tüm olumsuz koşullar yerini büyük bir refaha, zenginliğe bırakacak"

Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılar konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını kaydeden yazar, "Faşist bir diktatörün elinden kaçtığı için vatansız, topraksız kalan zavallı bu insanlar için "İNSAN HAKLARI" hep öncelik olan batılılar neyi ne kadar yapabiliyormuş izlesin alem!" sözleriyle yazısını sonlandırdı.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU