Yalova Belediyesi’ndeki zimmet soruşturmasında 3 kişi tutuklandı: 5 gözaltı

Yalova Belediyesi’nde bir çalışanın zimmetine para geçirdiği iddiasıyla başlatılan ve Belediye Başkan Yardımcısı Halit G. İle birlikte 5 belediye çalışanın tutuklu olduğu soruşturmada 3 şüpheli tutuklanmıştı

Fotoğraf: AA

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde çalışan Reşat E.'nin zimmetine para geçirdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında önceki gün Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan T.T, H.Ç. ve E.G.'nin polisteki işlemleri tamamlandı.

Yalova Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen 3 zanlı, güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen zanlılar tutuklandı.

5 kişi gözaltında

Yalova Belediyesinde bir çalışanın zimmetine para geçirdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 5 kişi daha gözaltına alındı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca, Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünde çalışan Reşat E'nin zimmetine para geçirdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, belediyeden usulsüz olarak 4 milyon 375 bin 753,27 lira ödeme aldığı iddia edilen E.Ö, B.B, S.D.Ç, C.D. ve K.Ö.B. hakkında "nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve zimmet" suçlarından yakalama kararı çıkarıldı.

Bunun üzerine belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 şüpheliyi gözaltına aldı. 

Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin belediye personeli olmadığı öğrenildi.

Belediye suç duyurusunda bulundu

Yalova Belediyesi yetkililerince 6 Şubat'ta, Mali Hizmetler Müdürlüğünde çalışan Reşat E'nin muhasebe kayıtlarında yaptığı usulsüz işlemlerin tespitinin ardından Yalova Emniyet Müdürlüğü’ne başvurulmuş, ardından da savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

Denizli'de yakalanarak Yalova'ya getirilen Reşat E.'nin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Halit G., Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan K. ve müteahhit Bekir B. tutuklanmış, gözaltına alınan zanlılardan belediye personeli S.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Daha sonra gözaltına alınan Başkan Yardımcısı Halit G.'nin sekreteri B.T., soruşturma dosyasında adı geçen bir şirketin muhasebe personeli O.G. tutuklanmış, Halit G.'nin şoförü B.E. adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Önceki gün düzenlenen operasyonda ise belediye personeli olmadıkları öğrenilen T.T, H.Ç. ve E.G. de soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

 

thumbs_b_c_b863a57ada792eee4d4e09b084d20a5a.jpg
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman İçişleri Bakanlığı tarfından görevden alınmıştı / Fotoğraf: AA

 

Belediye başkanı görevden alınmıştı

Soruşturma kapsamında dün Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile tutuklu bulunan Başkan Yardımcısı Halit G. görevden uzaklaştırılmış, Başkan Salman hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığınca "ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU