Karamollaoğlu: Biz alnı secdeye giden ama riyakarlık yapan insan istemiyoruz

Karamollaoğlu, 'Dindar nesil yetiştireceğiz' söylemi ile ilgili "Yetiştir elini öpeyim senin” ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, alnı secdeye giden ama riyakarlık yapan insan istemediklerini dile getirdi.

Karamollaoğlu, Konya'da düzenlenen "Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama Programı"na katıldı.

Karamollaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakan'ın Konya'da Milli Nizam Partisi ile başlayıp Saadet Partisi ile sona eren 41 yıllık siyasi yaşam mücadelesi ile 12 Eylül sonrası siyasi yasaklı dönemini anlattı.

"Erbakan Türkiye'nin sorunlarının siyaset içinde yer almadan çözülemeyeceğine inandığı için politikaya girdi" diyen Sadet Partisi lideri, hükümete de eleştiriler getirdiği konuşmasında şunları kaydetti:

Biz adaleti tesis etmek mecburiyetindeyiz. 'Dindar nesil yetiştireceğiz' yetiştir elini öpeyim senin. Dindar nesil o senin yanlışlarını söyleyince sen ona rıza gösterecek misin? Helal, haram ayırt edecek misin? Yolsuzluğun, israfın, rüşvetin yanlış olduğunu ona öğretebilecek misin? 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' prensibini benimsemesini sağlayacak mısın? Erbakan'dan öğrendiğimiz; bir işin başına geldiğimiz zaman adaletle hükmettiğimiz gibi işi de akrabaya, eşe, dosta değil, mutlaka layık olana vermek. Biz anlı secdeye giden ama riyakarlık yapan insan istemiyoruz. Zulme rıza gösteren insan istemiyoruz. Adaletten sapan, zulme rıza gösteren insan istemiyoruz. İmam Ebu Hanefi hazretleri gibi 'Senin hoşuna gidecek fetvaları veremem' dediği için hapse giren hakimler istiyoruz.

Etkinliğe Saadet Partisi genel başkan yardımcıları ve genel idare kurulu üyelerinin yanı sarı çok sayıda partili de katıldı. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU