Ceren Damar’ın babası: Çok sayıda ölüm tehdidi aldık, can güvenliğimiz tehlikede

Ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle yetkililere çağrı yapan Mustafa Damar, duruşmalarda kızı Ceren Damar hakkında tepki çeken ifadeler kullanan sanık avukatı Vahi Bıçak hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı

Mustafa Damar'dan sanık avukatı Vahit Bıçak'a: Ölen kızımın hatırasına, namusuna dil uzattı. İffetimize, namusumuza laf etti. Ailemi aşağıladı, onurumuzu zedeledi. Onunla da yetinmedi beni tehdit etti / Fotoğraf: Independent Türkçe

Tükenmez Haber’den Necmi Şahin’e konuşan Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar, bugüne kadar sosyal medyadaki fake hesaplar üzerinden pek çok ölüm tehdidi aldığını ve davanın sonuçlanmasının ardından bu tehditlerin devam ettiğini söyledi.
 


Suç duyurusunda bulunacağını belirten baba Damar, “Benim de ailemin de can güvenliği tehlikede, yetkililerden gerekli önlemleri almasını talep edeceğim" ifadelerini kullandı.

"Vahit Bıçak'ın yapıtğı şey avukatlık dağil, hesabını verecek"

Baba Damar ayrıca duruşmalarda kızı Ceren Damar hakkında tepki çeken ifadeler kullanan sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında da suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Bıçak'ın kendisini tehdit ettiğini ileri süren Mustafa Damar, şu ifadeleri kullandı:

14 aylık bir hukuk mücadelesi verdik, adalet aradık bunun 7 ayı soruşturma sonraki 7 ayı da dava süreciyle geçti. Dava sürecinde ilk duruşmadan itibaren Vahit Bıçak’ın yaptıkları söyledikleri aleni bir şekilde kamuoyunun gözü önünde yaşandı. Yaptığı şey avukatlık değildi. Ölen kızımın hatırasına, namusuna dil uzattı. İffetimize, namusumuza laf etti. Ailemi aşağıladı, onurumuzu zedeledi. Onunla da yetinmedi beni tehdit etti. Bunların o kişinin yanına kalması mümkün değil. Bunların hesabını verecek. Bununla ilgili hazırlığımı yaptım, üzerinde çalışıyorum, hak ettiği cezayı alacak. Yaptığı şey avukatlık değil. Zaten bunu Barolar Birliği Başkanı da net şekilde ifade etti. Vahit Bıçak’ın yaptığı suçtur dedi. Bunu yanına bırakırsam kızıma nasıl hesap vereceğim?

Damar'ın 'ölünün hatırasına saygısızlık' ile 'tehdit ve hakaret' suçlarından dava açması bekleniyor.

Ankara Barosu'ndan Vahit Bıçak hakkında disiplin soruşturması

Akademisyen Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin davada sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında, kayıtlı olduğu Ankara Barosu tarafından disiplin soruşturması başlatılmıştı.

Ceren Damar'ın katiline ağırlaştırılmış müebbet

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in 2 Ocak 2019'da üniversitedeki odasında öldürülmesine ilişkin davada 21 Şubat'ta sanık Hasan İsmail Hikmet ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

Independent Türkçe, Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU