Koronavirüs: Vuhan’da mahsur kalan belgesel ekibi terk edilmiş şehre dair ürkütücü kısa film çekti

Viral olan filmin yönetmeni yapımı uzun metraja çevirmeyi düşündüğünü söyledi

Çinli bir film ekibinin sahadan yeni yayımladığı görüntüler, koronavirüs salgınının patlak vermesiyle Vuhan sokaklarının nasıl terk edilmiş hale geldiğini gözler önüne seriyor.

Vuhan’da çektikleri yeni filmlerinin yapımını durdurmak zorunda kaldıktan sonra ekip, şehrin ürkütücü düzeyde sessizleşen çehresini belgelemeye karar verdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun sonucunda çıkan Wuhan: The Long Night isimli kısa film, yönetmen Lan Bo, videografiker Xie Dan ve film ekibinin diğer üyelerinin telefonlarıyla çektikleri görüntülerin kurgulanmasından meydana geliyor.

Filmin, Twitter’ın Çin’deki muadili Weibo’da milyonlarca kez izlenmesi yönetmeni uzun bir belgesel film çekmeye teşvik etmiş.

Lan Bo, Sixth Tone’a “Ekip arkadaşlarım Vuhan’da ve anlamlı bir şey yapmak istediler. Olanları kayıt altına almak istiyorlar” dedi. 

Bo şöyle devam etti:

Birincisi, karantinadan beri şehrin bu denli panoramik bir görüntüsünü ortaya koyan bir video gelmedi. İkincisi de bunların tarihsel referans veya başka belgesellere kaynak olarak değerli görüntüler olacağını hissediyorum.

Uzun filminde Lan ve ekibi sağlık çalışanları ve gönüllerinin hikayesini mercek altına alıp sıradan insanların salgının şokundan nasıl etkilendiklerine odaklanacak.

Yönetmen, “Umarım insanlar doğruları söyleyebilir, kamera karşısında dürüst olabilirler. Umuyorum ki kameram yalan söylemeyecek” diye konuştu.

Çin genelinde koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı iki bini geçti ve 75 binin üzerinde insan hastalık kaptı.

Kısa film an itibarıyla Sixth Tone’da izlenebilir.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU