Uşak’ta barajda çatlak meydana geldi 2 köy tahliye edilecek

Uşak’ın Banaz ilçesinde bulunan Bahadır Barajı’nda çatlak oluştuğu belirtildi. Barajdan kontrollü olarak su salınırken, baraj yakınlarındaki iki köyün boşaltılmasına karar verildi

Fotoğraf: Twitter / @dsi_gn_md

Uşak’ın Banaz ilçesinde bulunan Bahadır Barajı’nda çatlak oluştuğu açıklandı. Uşak Valiliği’nden yapılan açıklamada “Banaz ilçesi Sıracevizler Deresi üzerinde yer alan Bahadır Göleti’nde 20.02.2020 Perşembe sabah saatlerinde gövde dolgusunun akışa göre sağ tarafında su çıkışı gözlemlenmiştir. Göletten çıkan suyun bölgede herhangi bir olumsuzluğa neden olmaması için DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerince anında güvenlik önlemleri alınmış, yetkili makam ve merciler bilgilendirilerek, vatandaşlar uyarılmıştır” denildi.

Hatipler ve Banaz köyü boşaltılacak

Baraj gölünden kontrollü olarak su salındığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Su çıkışının artmaması ve gölet gövdesinin daha fazla hasar görmemesi için dip savak vanaları açılmış, boşaltma işlemlerine başlanmıştır. Herhangi bir can kaybı yaşanmaması için Hatıplar ve Banaz Köy köylerinin tedbiren boşaltılmasına karar verilmiş olup, vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde bölgeden uzaklaştırılması çalışmalarına başlanmıştır. Olay nedeni ve oluş şekli ile ilgili çok yönlü incelemeler sürmektedir.

Yetkililer, 25 metrelik bölümüne kadar suyla dolu olan barajdaki suyun şu ana kadar 60 santimetrelik kısmının dereye boşaltıldığını bildirdi.

Dere yatağına yakın olan köylerde bulunan camilerden uyarı anonsları yapıldı Ayrıca göle yakın köylerde bulunan 4 okulda da eğitime ara verildiği açıklandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU