Erdoğan'ın eski danışmanı: Kavala'ya gündüz bulunan özgürlük akşam kaybettirildi

Eski Başbakanlık danışmanı gazeteci Akif Beki, Osman Kavala ile ilgili yargıdaki son gelişmeleri Karar gazetesindeki köşesine taşıdı

Fotoğraf: Gerçek Hayat

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, "Büyükada Casusları'ndan Kızıl Soros'a"  başlıklı köşe yazısında Gezi Parkı davasında beraat ettirilen Osman Kavala'nın başka bir soruşturma nedeniyle gözaltına alınıp tutuklanmasını kaleme aldı.

Kavala’nın ilk tutuklanmasını anımsatan Beki, "Ne ile suçlandığını eşi dahi bilmezken hakimden, savcıdan kimi gazetelerin malum olmuştu" dedi.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Suçu sabitti ama iddianamesi 15 ayda ancak yazılabildi. İçinden de Kavala’yı cebir ve şiddet kullanma ya da desteklemeye bağlayan bir somut delil çıkmadı" diyen Beki ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı Gezi dosyasındaki tüm suçlardan iki küsur yıl içeride yattıktan sonra beraat etmesi ve tahliyesine hükmedilmesini hatırlatıp şöyle devam etti:

Fakat hukuka geri dönüldüğüne sevinsek mi, mağdurların hayatından yok yere çalınan bunca yıl o hukuktan mahrum bırakıldığımıza üzülsek mi diye, çoğu kimse ne yapacağını bilemezken...Diğer dosya canlandırıldı, iki yıldır ses soluk vermeden yedekte bekleyen 15 Temmuz Büyükada suçlamasından Kavala tekrar alıkondu. Bir kapıdan bırakılmasıyla öbüründen alınması bir oldu. Özgürlüğü kaybettirildi, tekrar bulduruldu, sevinse mi üzülse mi tereddüdü çok sürmedi, şaşkınlıkla karışık kısa bir iyimserlik yaşadıktan sonra tekrar başladığımız yere... “Gündüz buldurulan özgürlük, akşamına kaybettirildi. Hukuk galip geldi diye duyduğumuz birkaç saatlik sevinci de yanımıza alıp dağılabiliriz şimdi. Kaldığımız yerden devam” demiştim.

Yaşananları "Adalette kelebek etkisi" olarak niteleyen Akif Beki, bazı medya organlarını da eleştirdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında Kavala için söylediği Soros'un içerideki ayağı ifadesi üzerinden şu yorumu yaptı:

Cumhurbaşkanı bile “Soros’un içerdeki ayağı bir manevrayla beraat ettirildi” diyorsa...Başka bir manevrayla da kesin suçlu gibi tekrar içeri atılmadığına, yargılamasının siyasi değil hukuki olduğuna AİHM’i kim inandırabilir? Somut, ikna edici kanıt gösterip dünyanın gözü önünde, inkar edilemeyecek ve şüphe bırakmayacak kesinlikte suçluluğunu ortaya koymak varken...Bunca bocalama ve uzatma zahmeti niye?

 

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU