100 yıl sonra ilk kez görülmüştü... Avcılar Kahramanmaraş'taki dağ keçisini öldürdü

Dağ keçisini avlayan kaçak avcılara 23 bin lira tazminat ve idari para cezası kesildi

Kahramanmaraş'ta 100 yıl sonra ilk kez görülen ve soyları tüknemekte olan Anadolu Yaban Keçisi kaçak avcılar tarafından avlandı

Geçtiğimiz yılın temmuz ayıydı... Üç dağ keçisi Elbistan dağlarının eteklerine inmişti. Su arıyorlardı. Onlar soyları tükenme tehklikesinde olan "Anadolu Yaban Keçisi"nin belki de hayatta kalan son üç örneğiydi.

Aradan 7 ay geçti... Bölgedeki Jandarma, Doğa Korumu ve Av Koruma ekipleriyle fahri av müfettişleri, Karahasanuşağı Mahallesi kırsalında Anadolu Dağ Keçisi'nin avlandığını tespit etti. Hemen operasyon başlatıldı.

Araştırmalarını genişleten jandarma ve av koruma ekipleri, 2 şüpheliyi, Anadolu yaban keçisine ait parçalanmış et ve 5 adet keklikle birlikte yakaladı. Şüphelilerin kaçak avda kullandıkları 2 tüfeğe de el konuldu. Şüphelilere 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefet suçundan 23 bin lira TL tazminat ve idari para cezası kesildi. 

 

 

Kaçak avda yakalanan tüfeklerin mülkiyeti kamuya geçirilirken bu tür kontrollerin aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU