Perinçek'in “Bahçeli zaman zaman ABD yörüngesine girebiliyor” ifadesine MHP'den yanıt

Perinçek Bahçeli’yi İYİ Parti üzerinden eleştirdi, MHP’den Vatan Partisi liderine tepki geldi

Kolaj: Independent Türkçe

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in "Devlet Bahçeli, İyi Parti ile rekabeti yüzünden zaman zaman akılcı Türk vatanseverliğinden kopuyor ve ABD yörüngesine girebiliyor" sözlerine Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) yanıt geldi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Perinçek’e, “Çin’den Türkiye’ye yayılan ve aşısı bir türlü bulunamayan Doğu Perinçek mikrobu, yayın politikası belli bir Rus gazetesine Sayın Genel Başkanımız hakkında saçma sapan bir beyanat vererek tarafını bir kez daha belli etmiştir” yanıtını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perinçek, Rusya’nın Komsomolskaya Pravda gazetesinin sorularını yanıtlamıştı.

Perinçek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Türkiye ile Rusya'nın arasını açmaya çalışan bir siyaset izlediğini savunurken, ABD'nin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bir operasyon yaptığını ve İYİ Parti'yi kurdurduğunu savunmuştu.

İYİ Parti ile MHP arasındaki "çekişmeye" de değinen Perinçek, Bahçeli'nin zaman zaman ABD yörüngesine girdiğini iddia etmişti.

MHP’den yanıt

Perinçek’in sözlerine yanıt Büyükataman’dan geldi.

Büyükataman Twitter’dan Perinçek’i etiketliyerek mikrobu, yayın politikası belli bir Rus gazetesine Sayın Genel Başkanımız hakkında saçma sapan bir beyanat vererek tarafını bir kez daha belli etmiştir” ifadelerini kullandı.

Büyükataman açıklamasının devamında şunları kaydetti:

23 Nisan’da iki dakikalığına Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtsanız ülkeyi Çin’in eyaleti yapmaya kalkacak olan bu gayrimillî zatın Türk dış politikasına bakışı, gözlerine yapıştırılmış Çin malı çakma gözlüğün gösterdiği gibidir.

Sayın Genel Başkanımız siyasetini Türk milletinin menfaatlerine göre şekillendirir. Bu zerzevat gibi Çin kızar mı, Rusya darılır mı, ABD menfaat elde eder mi diye bakmaz. Türk milletinde karşılığı olmayan bu şahsı ise ücretini öderseniz elinde çiçekle Kandil’e gönderebilirsiniz.

Perinçek denen virüs, Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin resmîleşmesi ve bu durumun Türkiye tarafından tanınması için mücadele edecek kadar, vatan ve millet sevgisinden mahrumdur. Mekânı Cennet olsun Neriman Nerimanov, yaşasa idi kendisine bu konuda güzel bir cevap verirdi.

Bahçeli’nin Rusya tepkisi

Bahçeli bir süredir Rusya’ya Suriye’deki gelişmeler üzerinden tepki gösteriyordu.

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında, “Gözlem noktalarımız taciz ve tahrik kıskacındadır. Esad direk Rusya da endirekt şekilde Türkiye'nin karşısında mevzilenmiştir” diyen Bahçeli, “Hani Soçi mutabakatı? Rejim unsurlarının gözlem noktalarının gerisine bu ay sonuna kadar çekilmesi barış ortamı için mecburiyettir. Türkiye'nin şakası yoktur. Yeni şehit haberleri Esad'a pahalıya mal olur. Türk heyetinin Moskova'daki görüşmeleri makul bir hamle. Rejim unsurlarının geri çekilmesi kendi hayırlarına” ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU