Çalışanlara “en iyi hediye” artık şarap ve pahalı kalemler değil tuvalet kağıdı

Bin 300'den fazla insanın yaşamını kaybettiği koronavirüs salgını nedeniyle şirketler, çalışanlarına tuvalet kağıdı hediye etmeye başladı. Sevgililer Günü buketlerinin içi ise hijyen paketine dönüştü

Koronavirüsün görüldüğü ülkelerde bazı buketler hijyen paketine, pahalı hediyeler tuvalet kağıdına dönüşmüş durumda/ Fotoğraf: Bloomberg & NL Florist

Asya’nın finans merkezleri Singapur ve Hong Kong’ta bazı şirketler, çalışanlarına artık şarap ya da pahalı kalemler değil, tuvalet kağıdı ve hijyen paketleri hediye ediyor.

Gerekçesini tahmin etmek ise zor değil: Bugüne kadar bin 300’den fazla insanın yaşamına mâl olan, maske, dezenfektan ve tuvalet kağıdı raflarını bomboş bırakan koronavirüs. 

Finansal yatırım danışmanlığı hizmeti sunan IG Gorup’un Singapur ofisi, içerisinde maskelerin, dijital termometrelerin ve antiseptiklerin olduğu hijyen paketlerini çalışanlarına dağıttı. 

Bu hamle, ülkede koronavirüs ile ilgili tehlikenin “kritik seviye” kabul edilen turuncuya yükseltilmesi sonrası geldi. 

IG Asya’nın İş Geliştirme Müdürü Terence Tan, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, her şeyin aile ve arkadaşları korumak için başladığını ancak daha sonra “Neden çalışanlarımıza ve müşterilerimize de dağıtmıyoruz?” fikrinin ortaya çıktığını söyledi. 

Ülkede bazı bankalar da evden çalışmak zorunda olan bazı çalışanlarına temizlik malzemeleri gönderiyor. 

Hong Kong merkezli sermaye yönetim şirketi Solitude Capital Management da 10 Şubat’ta online alışveriş sitesi Amazon üzerinde 216 rulo tuvalet kağıdı sipariş verdi. 

Yalnızca nakliyat 200 dolar tutsa da şirketin kurucusu Joel Werner’a göre buna değer. 

“Bu şu anda şaraptan daha iyi bir hediye” diyen Werner, tuvalet kağıtlarının bir kısmını da arkadaşlarına vereceğini söyledi. 

Bloomberg’in haberine göre koronavirüs, insanların sosyal alışkanlıklarını da değiştiriyor. 

Singapur’da çiçekçiler, sevgililer gününde içi hazır noodle, maske ve ihtiyaç malzemesi dolu buketler hazırlarken, Hong Kong’ta arkadaş buluşmalarında tuvalet kağıtları için çekiliş yapılıyor. 

screen-shot-2020-02-13-at-1-25-36-pm.png
Filipinler'de yaşayan Mary Jane Villegas, "koronavirüs temalı" buketler hazırlıyor/ Fotoğraf: AP

Salgının bir kişiyi öldürdüğü Filipinler’de de Sevgililer Günü buketleri şekil değiştirdi. 

Başkent Manila’da çiçekçilik yapan Mary Jane Villegas, Associated Press’e yaptığı açıklamada buketlerinin içine maske, dezenfektan, diş macunu ve sabun koyduğunu söylerken, Villegas’ın müşterisi Mark Richard Gigantone “Eşime her zaman çiçek alıyorum. Bu sefer farklı olsun ve bizi virüsten korusun istedim” diyor. 
 

Independent Türkçe, Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU