"Bu kumpası ilk kez açıklıyorum" diyen İmamoğlu Erdoğan'a sordu: Seçimden önce bir bakan "İmamoğlu’na FETÖ suçlaması at" dedi mi demedi mi?

31 Mart seçimlerinden önce kendisine kumpas kurulduğunu iddia eden İBB Başkanı İmamoğlu, "Bu kumpastan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haberi var mıydı yok muydu?" diye sordu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "İmamoğlu’nun danışmanı FETÖ’nün belediyeler imamı" iddiasına yanıt verdi.

Adı geçen Erkan Karaaslan’ın devletin birçok kurumuyla iş yapan bir kişi olduğunu belirten İmamoğlu İmamoğlu, "Bu arkadaşımız belediyemizde bir kısım hizmet verdi. Çalıştığı bakanlıklar, AK Partili belediyeler de var" şeklinde konuştu.

İmamoğlu, “İstanbul Planlama Ajansı”nın tanıtım toplantısı öncesinde kameraların karşısına geçti ve gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Bugüne kadar paylaşmadığım bir şeyi paylaşacağım" diyen İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinden birkaç gün önce ismini açıklamadığı bir bakanın, Erkan Karaarslan'ın avukatını İzmir'e davet ederek "İmamoğlu'na FETÖ suçlaması at, olmazsa yolsuzluk suçu at. Amacımız onları bitirmek" sözlerini kullanıp kullanmadığını sordu. İBB Başkanı, söz konusu bakanın halen görevine devam ettiğini ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen İmamoğlu, "Bu kumpastan bu yalan ifadeleri kullanan Sayın Cumhurbaşkanının haberi var mı yok mu, onun onayıyla mı yapıldı" diye sordu.

"Mektuptaki samimi ifadeleri geri alıyorum"

Erdoğan'a yazdığı Kanal İstanbul ile ilgili mektubu hatırlatan İmamoğlu, "Mektupta çevresindeki insanların yalanla dolanla kendilerini aldatmaması konusunda İstanbul'la ilgili brifing verme talebimi ilettim. Hala bakıyorum ki yalan ifadelere devam ediliyor" diyerek, mektuptaki tüm samimi ifadelerini geri çektiğini duyurdu.

"FETÖ'nün imamı diye suçladıkları vatandaşın mahkemesi görüldü ve şu an serbest" diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

Ben bu bilgileri daha önce unutmak bile istedim. Kaldı ki vatandaş tahliye edildi. Ama şu anda dediğim gibi o kabinedeki bakanın bana karşı kurmak istediği kumpastan haberi var mıydı yok muydu?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU