Oscar Töreni’nde kadın yönetmenlere kıyafetiyle destek veren Natalie Portman’a tepki: İcraat görelim

Portman daha önce Altın Küre'nin kadın yönetmenleri görmezden gelmesine yönelik eleştiride bulunmuş, McGowan bu eleştiriyi önemsiz bulmuştu

Portman, sahibi olduğu yapım şirketinde kadın yönetmenlerle çalışmadığı için sosyal medyada da eleştiri aldı (AFP)

Rose McGowan, 92. Oscar Ödülleri'nde giydiği ve üzerinde gözardı edilen kadın yönetmenlerin isimleri işlenmiş pelerini nedeniyle Natalie Portman'a sert eleştiriler yöneltti.

#MeToo hareketinin önde gelen aktivistlerinden McGowan ödül töreni sonrası Facebook'ta paylaştığı yazısında kıyafeti, "cesareti için ana akım medyanın methiyeler düzeceği bir protesto türü" şeklinde niteleyerek Portman'ı hedef aldı.

"Cesur mu?" diye yazan McGowan şunları dile getirdi:

Hayır, uzaktan yakından alakası yok. Daha ziyade, önemseyen biri rolünü oynayan aktris gibi duruyor. Birçoklarının yaptığı gibi.

McGowan, Portman'a "icraat göstermesi" yönünde meydan okudu.

Portman türü aktivizmi, gerçekten mücadele veren bizim gibiler için derin bir saldırganlık olarak görüyorum. Bu yazıyı öfkeyle değil, tiksintiyle kaleme alıyorum. Sadece o ve diğer aktrislerin icraat göstermesini istiyorum.

McGowan ardından Portman'a kariyeri boyunca çalıştığı kadın yönetmen sayısını "ikinin" üzerine çıkarması ve sahip olduğu yapım şirketi Handsomecharlie Films'te daha fazla kadın yönetmen istihdam etmesi önerisinde bulundu.

McGowan, "Senin gibi aktrislerin nesi var?" diye yazdı.

Senin gibi üst düzey ünlüler sorunun kendisi olmak yerine bir duruş sergileseydi dünyayı değiştirebilirdiniz. Evet, sen, Natalie. Sorun sensin. Sorun riyakarlık. Sorun diğer kadınların sahte desteği.

Portman'ın kıyafeti kırmızı halıda heyecan yaratırken, ikiyüzlü davrandığı hissine kapılan kimi kişilerinse tepkisini çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir sosyal medya kullanıcısı, "Neredeyse 30 yıla varan kariyerinde sadece iki kadın yönetmenle çalıştı. Görmek istediğiniz değişim olun, zor olanı yapın, ilk adımları siz atın. Elbise için seni alkışlıyorum ama rol yapma, icraat yap" diye yazdı.

Bu, Portman'ın Hollywood'daki eşitsizliğe dair ilk açıklaması değil.

Oyuncu 2018'de Altın Küre'de, En İyi Yönetmen Ödülü'nü verirken söylediği meşhur "İşte tüm erkek adaylar" sözüyle kadın yönetmenlerin aday gösterilmemesini eleştirmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU