Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Askerlerimize en ufak zarar gelmesi halinde rejim güçlerini her yerde vuracağız

İdlib konusunda atılacak adımları değerlendiren Erdoğan, Suriye hükümeti güçlerinin gözlem noktaları dışına çıkarılması konusunda kararlı olduklarını söylerken “Karada ve havada bunu yapacağız” dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) mensup kişilere yönelik saldırılarla ilgili atılacak adımları açıkladı. Erdoğan, Suriye ordusunun TSK'ya herhangi bir saldırısı karşısında “Soçi Muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan, rejim güçlerinin her yerde vurulacağını” söyledi.

"Karada ve havada"

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan "İdlib'de son saldırı ile bugüne kadar verdiğimiz şehit sayısı 14’ü, yaralı sayısı 45’i buldu" bilgisini paylaştı ve şunları söyledi:

Biz artık lafa değil, sahadaki gerçeklere bakarak hareket edeceğiz. Şubat sonuna kadar rejimi gözlem noktalarının dışarıya çıkarılmasında kararlıyız. Karada ve havada bunu yapacağız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Eskisi gibi hareket edemeyecekler"

İdlib’te sivil yerleşim yerlerini vuran hava araçları artık eskisi gibi rahat hareket edemeyeceklerdir. Karada da rejim güçlerini, aynı şekilde belirlediğimiz sınırların ötesine kadar kovalayacağız.

"Buradan ilan ediyorum..."

Gözlem noktalarındaki veya diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde, bugünden itibaren, İdlib’le ve Soçi Muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan, rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum. Harekat bölgelerimize yönelik tacizlere ilişkin karşılık hakkımızı da, gerektiğinde bire 10 misliyle vereceğimiz, en küçük bir ihlali dahi affetmeyeceğimiz bir döneme girdik.

Kılıçdaroğlu'na tepki: FETÖ'nün siyasi ayağı sensin

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ’nün siyasi ayağı” açıklamalarına tepki gösterdi ve “FETÖ’nün siyasi ayağı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibidir. FETÖ'yü suç örgütü olarak ilan eden ve o MGK kararlarının altında imzası olan benim” dedi.

“FETÖ vesayetine teslim olmadık”

Erdoğan, sözlerine şu görüşlerini dile getirerek devam etti:

Daha önce CHP güdümlü vesayete eyvallah etmediğimiz gibi, ardından gelen FETÖ vesayetine de teslim olmadık. FETÖ’yü temsil eden kişi ve kuruluşların şahsımıza, hükümetlerimize ve partimize karşı başlattığı saldırılara ve sürdürdüğü savaşa herkes şahittir.

"Yatak odasına girmiş haberi yok"

CHP liderine "FETÖ'nün siyasi ayağı, FETÖ'cülerin devirmeye çalıştığı siyasetçi midir yoksa yükseltmeye çalıştığı siyasetçi midir? FETÖ'nün siyasi ayağı Bay Kemal'in yatak odasına girmiş haberi yok" ifadesiyle yüklenen Erdoğan, toplantıda bir video izletti.  Videoda "CHP-FETÖ ilişkisi"ni içerdiği ifade edilen bazı görüntülere yer verildi. 

"Yanlış iş yaptın, bunu düzelt"

Erdoğan, FETÖ’nün siyasi ayağının bulunması için 26 Haziran 2009’da çıkan yasayı gündeme getiren eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a da yüklendi.

“Elinizde rahatlıkla ihraç edebileceğiniz FETÖ mensubu subaylar vardı. Neden yapmadınız” diye sordu. Erdoğan, Başbuğ'a "Yanlış iş yaptın, bu yanlışı düzelt" diye seslenirken şöyle devam etti:

FETÖ mensubu subayları en iyi sizin bilmeniz gerekirdi, kimi aldatıyorsunuz ya? Boruyu çıkartıp gösteriyordu medyaya, yeri geliyordu yargıya. 

“Enflasyon 8.5’in altına inecek”

Erdoğan ekonomiyle ilişkin değerlendirmelerde bulunurken “Faizler indiği halde ne döviz kuru patladı, ne enflasyon zıpladı, ne piyasalar karıştı, ne başka sıkıntı yaşandı” dedi ve şöyle devam etti:

Ekonomimizin gerçeklerine uygun olarak bu süreci kontrollü bir şekilde sürdüreceğiz. İnşallah enflasyonda yıl sonu hedefimiz olan yüzde 8,5'in altına ineceğiz.

Toplantıyı izleyen vatandaş: Çocuğum aç, bana yardım edin

Erdoğan konuşmasını gerçekleştirirken toplantıyı izleyen kişilerden birisi “15 Temmuz’a katıldım diye beni işimden ettiler” dedi. Çocuklarının aç olduğunu söyleyen kişi, Erdoğan’dan yardım istedi.

Kadir Şeker sorusuna yanıt: İnsani bir duru sergiledi

Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin Konya’da şiddet gören kadını kurtarmak isterken cinayet işleyen Kadir Şeker’le ilgili soruya cevap verdi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Şimdi orada Kadir insani, vicdani bir durum sergiledi. Bundan sonraki süreç tamamen yargı ile ilgili bir süreç. Temenni ederiz ki adil bir karara varırlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU