Marvel’dan Türk çizer Yıldıray Çınar imzalı yeni çizgi roman serisi

The Marvels, Marvel evreninin tüm köşelerinden farklı kahramanları ve daha fazlasını geniş bir seride bir araya getirecek

Marvel’ın devasa evrenine yayılmış olay örgülerinden oluşan işler bulmak için didik didik araştırma yapmanıza gerek yok.

Yalnızca Avengers projeleri bile evrenin her köşesinden kahramanları düzenli olarak yan yana getiriyor. Screen Rant'ta yer alan habere göre yazar Kurt Busiek ve çizer Yıldıray Çınar okurların şimdiye kadar gördüklerinin de ötesine geçen yeni bir seri için bir araya geldi.

The Marvels, ilk olarak 1994’te çıkan kısa seri Marvels ile Marvels X, Marvels: Epilogue gibi devam ve yan ürün kurgularını manen bir nevi takip eden yeni bir seri olacak. Kahramanlar, Marvel Evreni’nin irili ufaklı her köşesine yayılan bir macera için bir araya gelecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu iddialı projenin fikri ilk olarak Busiek, 90’ların sonunda Avengers üzerine çalışırken ortaya çıkmış. Busiek’in bu fikir üzerine yeniden düşünmesi Marvels’ın 25. yıldönümünü bulmuş. Seri, Marvel Evreni’nin taraflarını “sokaktan uzaya” göstermeyi vadediyor.

Busiek’in beklemede kalmış fikirlerinin bir kısmı da gerçekten bu vaadin parçası olacak gibi görünüyor. 70’lerden beri tanınan kahramanların onlarca yıla yayılan hikayelerinden, M.O.D.O.K gibi bir karakterin canilik mesaisi bittiğinde paydos akşamını nasıl geçirdiğine kadar.

Seri ayrıca eski ve gizemli bir dizi karakterin geri gelip nispeten yeni kahramanlara katılışını da görecek. Vision’ın Golden Age versiyonu Aarkus gibi karakterler... Eğer eskilerin hakkı verilmemiş karakterlerini seviyorsanız bu seride sizin için epey bir şey var.

Olay örgüsü okurları II. Dünya Savaşı sonrası Güneydoğu Asya’sına götürecek ve Thor’la Iron Man’in 70’ler versiyonlarını da içerecek. Bu kadar zaman sıçraması ve kahramanların eski versiyonlarının işin içine girmesinin Earth-616 çoklu evreninin ilerleyişine etkisinin ne olacağı da merak konusu.

Hikaye okurları bu denli heyecanlandırırken Busiek çizginin de harika olacağına işaret etmekte tereddüt etmedi. Busiek, Image Comics’te başlayıp Teen Titans, Legion of Super-Heroes gibi DC işleriyle tanınır hale gelen ortağı Çınar’ın işlerine olan büyük beğenisini dile getirdi.

Çınar’la birlikte Alex Ross da müstesna çizgisini her sayının kapağına taşıyacak, The Marvels’ın zamanla tanıtacağı yeni karakterlerin tasarımına da dahil olacak. The Marvels’ın ilk sayısının Mayıs 2020’de yayımlanması planlanıyor.

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU