İhsan Oktay Anar, evrim teorisi videosunda ortaya çıktı: Kutsal kitaplara da inanabilirsiniz…

Anar, "Ben evrim teorisine inanmayı değil de bilmeyi tercih ederim” dedi

Sevenlerinin ekranlarda göremediği yazar İhsan Oktay Anar, Tüysüz Mikrofon isimli YouTube kanalının evrim teorisiyle ilgili videosunda ortaya çıktı.

Tüysüz Mikrofon, sokaktaki insanlara mikrofonu uzatarak “Evrim teorisine inanıyor musunuz?” diye sordu. Soruya cevap verenlerden birisi de İhsan Oktay Anar oldu.

2011 yılına kadar lisans, master ve doktora öğrenimini gördüğü Ege Üniversitesi'nde Felsefe Bölümü öğretim üyeliği de yapmış olan ünlü yazar, teori hakkında şu görüşlerini dile getirdi:

Bir kere ben uzman değilim bu konuda. Eğer bir biyoloğa sorarsanız size gayet gerçekçi ve kabul edilebilir bir şey olduğunu söyleyecektir. Ama tabi kutsal kitaplara da inanabilirsiniz bu konuda. Bu çok daha basittir, çok daha açıklayıcıdır ve size çok daha zaman kazandırır. Ama böylece gerçekten mahrum kalırsınız.

Muhabirin “Mesela Caner Taslamam, hem evrime inanıyor hem de Müslüman” sözlerine ise Anar, “Ben inanmayı değil de bilmeyi tercih ederim” karşılığını verdi.

Röportajı yapan kişinin medyaya mesafeli olduğu bilinen Anar’ı tanımaması da dikkati çekti.

Anar’ın videosunun sosyal medyada gündem olmasının ardından yazarın kitaplarını basan İletişim Yayınları bir mesaj paylaştı:

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU