İSMEK personeline mobbing uygulamakla suçlanmıştı... Yeşim Meltem Şişli istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şişli’nin görevinden ayrıldığı ifade edildi

Fotoğraf: İBB kurumsal sayfası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli görevinden istifa etti.

İSMEK personeliyle yaptığı toplantıda “Ne kadar da bekar var. Bunları itfaiyecilerle tanıştıralım, kaynaşsınlar” dediği ileri sürülen ve bu konu nedeniyle çıkan tartışmalarda suçlanan Şişli’nin görevinden ayırıldığı öğrenildi. 

Tartışmaların ardından hiç kimseye baskı yapmadığını savunan Şişli hakkında daha sonra suç duyurusunda bulunulmuş ve Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 5 müfettiş görevlendirmişti. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yaptığı açıklamada, 'Benim olduğum hiçbir yerde, hiçbir çalışma arkadaşım, hiçbir yol arkadaşım hiç kimseye inancından, etnik kökeninden, yaşam biçiminden, giyim ve kuşamından dolayı hakaret edemez, incitemez' demişti.

Devam eden tartışmaların ardından istifa eden Şişli’nin görevinden ayrılmasına İBB Başkanı İmamoğlu’nun onay verdiği belirtildi. 

Yeşim Meltem Şişli kimdir?
İBB, Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Yeşim Meltem Şişli, 33 yıldır aralıksız sürdürdüğü profesyonel yaşamının yaklaşık 27 yılını enerji sektöründe tamamlamıştır. Türkiye Elektrik İletim A.Ş’den emekli olduğu 2007 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinde üst düzey yönetici olarak görev yapmıştır. Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F Ekonomi mezunu olan Yeşim Meltem Şişli adil, şeffaf ve hesap verebilirlik ilkelerini çalışma prensiplerinin temeline koyarak gerek kamu gerekse özel sektörde birden fazla şirket ve elektrik piyasası kuruluş çalışmalarında etkin rol almış olup bu yapılanmalarda alt yapı mimari tasarımlarının dizaynı ve geliştirilmesi ile satın alma süreçlerini etkin bir şekilde yönetmiştir. Diğer yandan kurumsal hedeflerin ve performansın geliştirilmesi ve ölçülmesini temel alan kısa ve uzun vadeli stratejik planlama ve kalite standartları çerçevesinde entegre yönetim sistemlerinin kurulması çalışmaları ile şirketlerin verimliliğini ve etkinliğini artırmak amacıyla çalışan kapasitesinin ve motivasyonunun arttırılmasına yönelik çalışmalarda yetkinlik sahibidir. 16.07.2019 tarihi itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanmıştır.

İndependent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU