Hong Konglu milyarderden Vuhan'a milyon dolarlık yardım, Jackie Chan’den panzehiri bulana ödül

Hong Kong'un en zengini Li Ka Shing, yeni tip koronavirüs salgınının merkezi Vuhan kentine 18 milyon dolar bağışta bulundu. Ünlü sinema sanatçısı Jackie Chan de koronavirüse karşı panzehir geliştirene 1 milyon yuan ödül vereceğini açıkladı

Fotoğraf: Reuters

28,3 milyar dolar servetiyle Hong Kong'un en zengini sayılan 91 yaşındaki iş adamı Li Ka Shing, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınının merkezi olan Çin'in Vuhan kentine yardım için 17.87 milyon dolar bağışta bulundu. 

indir.jpg
Hong Kong'un en zengini sayılan iş insanı Li Ka Shing / Fotoğraf: Reuters

 

TheStraitTimes'ın haberine göre, 91 yaşındaki iş adamı Li Ka Shing'in vakfının Vuhan için yaptığı bağış, Çin Kızılhaçı aracılığıyla dağıtılacak. 

Vakfın, Hong Kong ve Vuhan'daki sağlık çalışanlarına yardım için malzeme sağladığı da belirtildi. 

indir (1).jpg
Jackie Chan / Fotoğraf: Reuters

 

Jackie Chan’den 1 milyon yuan ödül

Aksiyon filmlerinin popüler oyuncusu Jackie Chan de, Weibo isimli sosyal ağ üzerinden yaptığı açıklamada, Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan korona virüsü salgınına karşı tedavinin bulunması için mümkün olan her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti. Tedaviyi bulana 1 milyon yuan ödül vereceğini duyuran Chan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Hangi kişinin ya da kurumun panzehiri geliştirdiği önemli değil. Eğer başarılı olurlarsa kendilerine 1 milyon yuan vererek teşekkür etmek istiyorum. Bu parayla ilgili değil. Daha önce tıklım tıklım olan sokakları boş görmek istemiyorum. Vatandaşlarımın hayattan zevk almaları gerektiği anlarda ölümle savaştıklarını görmek istemiyorum.

 

Independent Türkçe, ajanslar


 

DAHA FAZLA HABER OKU