Beşiktaş'tan Lucescu açıklaması: Futbol aklı olarak kendisinden faydalanmak istiyoruz, direktör olarak gelmesi gibi bir durum yok

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun kulübün sportif direktörü olmayacağını danışmanlık konusunda görüştüklerini açıkladı

Mircea Lucescu / Fotoğraf: Reuters

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Emre Kocadağ, bu hafta içinde İstanbul'a gelecek deneyimli futbol adamı Mircea Lucescu'nun anlaşma sağlanması halinde futbol takımına danışmanlık yapacağını söyledi.

Siyah-beyazlı takımın BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki antrenmanı sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Kocadağ, Lucescu'dan faydalanmak istediklerini belirterek, "Shakhtar'daki yapılanmalarını biliyoruz, o yönde futbol aklı olarak kendisinden faydalanmak istiyoruz. Sergen Yalçın'ın üstüne direktör olarak gelmesi gibi bir durum yok. Bu hafta içi gelecek ve konuşacağız. İstanbul'da uzun süreli kalıp kalmayacağı da önemli. Kendisi tüm bu konuları değerlendirecek ve bir karara varacağız" şeklinde konuştu. 

Mircea Lucescu kimdir?

29 Temmuz 1945'te Bükreş'te doğan Lucescu, Dinamo Bükreş'te geçirdiği futbolculuk kariyerinde 7 kez Romanya Ligi, 1 kez de Romanya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

İlk teknik direktörlük deneyimini ülkesinin Cornivul Hunedoara kulübünde yaşayan Lucescu, daha sonra Dinamo Bükreş, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid Bükreş, Inter, Shakhtar Donetsk, Zenit gibi takımlarda görev aldı.

Türkiye'de 2000-2002 yılları arasında Galatasaray, 2002-2004'te de Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevini üstlenen 74 yaşındaki teknik adam, 2017 ve 2019 yılları arasında da Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı çalıştırdı.

2000-2001'de Galatasaray'la UEFA Süper Kupa şampiyonluğu elde eden Lucescu, 2001-2002 sezonunda Galatasaray, 2002-2003 sezonunda da Beşiktaş'la Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Lucescu ayrıca Shakhtar Donetsk'le 8 kez Ukrayna Ligi, 6 kez Ukrayna Kupası ve 7 kez de Ukrayna Süper Kupası şampiyonluğunun yanı sıra Zenit'le 1 Kez Rusya Süper Kupasının da sahibi oldu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU