Çapa’da rüşvet operasyonu: Profesörler tutuklandı

Tutuklanan bir profesörün “CZN Burak” ismiyle tanınan Burak Özdemir'in annesi olduğu iddia edildi, ünlü şeften yalanlama geldi: Hukuki hakkımı savunacağım

Fotoğraf: İstanbul Üniversitesi

Kamuoyunda Çapa olarak bilinen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde rüşvet operasyonu düzenlendi.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Fatih Asayiş Büro Amirliği ekipleri Çapa Tıp Fakültesi’nde bazı doktorların rüşvet talep ettiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Sözcü’nün aktardığına göre, çalışma kapsamında ameliyatları öne aldırma ve vaadiyle rüşvet talep eden şüphelilerden birinin profesör Dr. M.A.B. olduğu belirlendi.

Yürütülen takipler sonucu M.A.B’nin hasta yakınlarına Kapalıçarşı’dan pırlanta aldırdığı belirlenince operasyon için düğmeye basıldı.

Polis ekipleri tarafından 7 Şubat Cuma günü düzenlenen operasyonda Profesör Dr. M.A.B ve eşi D.B.’nin de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Emniyette yapılan sorgulamaların ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli de tutuklandı.

Ünlü şeften yalanlama: Annem ev hanımı, hukuki haklarımı kullanacağım

Tutuklanan bir profesörün sosyal medyada çektiği yemek videoları ile tanınan ve “CZN Burak” rumuzunu kullanan Burak Özdemir'in annesi olduğu iddia edildi.

Sözcü gazetesinin bu iddiasına Twitter'dan yanıt veren Burak Özdmeir, şunları yazdı:

Anne gibi kutsal ve hassas bir konuda bile canımı yakarak üzerimden prim yapmaya çalışan bütün basın yayın organlarını kınıyorum. Ev hanımı olan annemi bile kullanarak bütün bu karalama haberlerini yapanlara karşı bütün hukuki haklarımı savunacağımı belirtmek isterim.

Hayatım boyunca hiç kimsenin hakkını yemedim.Kendimi bildim bileli sadece okudum çalıştım kimseye bir yanlışım olmadı. Ancak annem üzerinden bile karalama yapmaya çalışan insanların ben ne amaçla yaptığını çok iyi biliyorum .Bütün sevenlerimizin destekleri için çok teşekkür ederim.

Organ nakli ticaretine 5 tutuklama

İstanbul'da, özel bir hastanede yasa dışı yollarla organ nakli yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçen polis, 4'ü Bulgar uyruklu 6 şüpheliyi bugün gözaltına aldı.  

Yasa dışı organ naklini, çalıştığı hastaneye de sahte belgeler sunan ve kocasıyla gözaltına alınan F.Ö. isimli kadının organize ettiği iddia edildi.

F.Ö. ve kocası İstanbul'da diğer 4 şüphelinin ise kaçmaya çalışırken Bulgaristan sınırında yakalandığı öğrenildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU